אחרי כל הסיידרים שרצו כאן החלטתי לנסות להכין סייידר.
קניתי פחיות רכז B&D והתססתי עם שמרי סיידר מבירדי.
על השקית היה כתוב שמרי סיידר FERMENTIS E491.
חיפוש באתר של פרמנטיס לא כל כך מצא קורלציה בין E491 לסיידר (אם הבנתי נכון E491 זה בכלל לא סוג של שמרים, אלא תוסף (emulsifier)).
בכל מקרה הוספתי מיים עד ל- OG של 1.062 והתססתי במשך שבוע בטמפ. של 20 מעלות.
התסיסה היתה איטית בהתחלה ולקח זמן עד שהופיעו בועות בנשם, אבל לאחר מכן התייצבה.
לפני יומיים הסיידר היה מתקתק (ואפילו טעים). SG של 1.021 (בערבון מוגבל כי לא חיכיתי מספיק זמן לשחרור כל הגזים בנוזל) החלטתי לחכות ליום שישי ולבקבק.
היום הסיידר היה כבר יבש FG של 1.005 ואפילו חמצמץ.
לא לגמרי ברור לי - האם הוא הזדהם (למרות שהקפדתי על חיטוי לאורך כל הדרך), או שפשוט זהו הטעם של התפוחים ברכז.
אם מישהו התנסה ברכז הזה עם סיידר יבש - האם אמור להיות חמצמץ?
מישהו מכיר/ניסה את שמרי הסיידר של גדי?
סוף שבוע גשום ונעים
אמיר