אוקיי אחרי שהתמודדנו עם הבעיות הטכניות אפשר להמשיך,
חלקכם כבר מכירים את המערכת שבניתי בהשראת SPEIDEL ,
בעקבות התעניינות גוברת בקונפיגורציה הזו החלטתי לעלות תמונות מפורטות של המערכת.
והמשאבה + בקר טמפרטורה
שאלות?
אוקיי אחרי שהתמודדנו עם הבעיות הטכניות אפשר להמשיך,
חלקכם כבר מכירים את המערכת שבניתי בהשראת SPEIDEL ,
בעקבות התעניינות גוברת בקונפיגורציה הזו החלטתי לעלות תמונות מפורטות של המערכת.
והמשאבה + בקר טמפרטורה
שאלות?
שינויים אחרונים
צירים למכסה:
צינור הסחרור הזמני הוחלף בצנרת נחושת
בתחתית ברז תלת כיווני , כיוון אחד לסחרור בזמן המאש , כיוון שני לצ'ילר בזמן קירור.
תהנו
יפה מאוד, אחלה שדרוג.
תמונות עדכניות,
שיניתי כיוון ונטשתי זמנית את המיכל הפנימי לטובת BIAB עם סירקולציה
תחתית המיחם, משאבה ואלקטרוניקה
התווסף בקר טמפרטורה
צינור סיליקון ביציאת המשאבה לסיחרור התירוש
במרכז גוף החימום נמצא הרגש של בקר ה PID
רועי, למניעת "מעיכת" צינור הסיליקון ביציאת המשאבה וחסימת הזרימה, אפשר להאריך את "ברך" הנירוסטה עם ניפל עד לדופן הסיר מבפנים או מבחוץ.
פתרון נוסף להכין מפח נירוסטה מחורר/מחורץ הגנה בצורת "ח" לצינור הסיליקון.
בהצלחה
רון
היי רון,
הצינור יעבור מתחת ומחוץ למיחם, כמו אצלך. אין שום הצדקה להשאיר אותו במיקום הנוכחי.
הבנתי, רק שלא תתדרדר למשאבה של מכונת כביסה
אהבתי מאוד את הפתרון עבור כיסוי הבקר. אשתמש בו גם.
לא משוכנע לגבי מיקום הרגש. כשהגוף חימום פועל הסביבה הקרובה מתחממת מאוד מהר ולכן החימום יפסק. אם קיים איבוד חום חזק לסביבה אז יתכן שיהיה לך מאוד קשה להגיע לשיווי משקל בנקודה שבחרת.
סיינט
הכיסוי דרש הרבה מאד עבודה עם דרמל כדי להתאים וזה עדיין לא מושלם .
לגבי הרגש, בשני הניסיונות שביצעתי עד עכשיו נראה שתוך כדי סירקולציה המערכת מצליחה לשמור על שיווי משקל, ללא סירקולציה הOVERSHOT עצום 5-6 מעלות. למרות הקרבה של הרגש לגוף החימום , החום עולה למעלה והתחתית כנראה קרה יחסית.
בלי קשר הבקר מתנהג מוזר לפעמים שומר על ה SET POINT ופעמים אחרות שומר על SP +2
יתכן מאוד שאתה צודק לגבי מיקום הרגש.
גם אני ראיתי את ההתנהגות שתיארת בבקר (ביומיים בהם הרגש הסיני הזול שלי עבד). אולי זה קשור להגדרות אבל אין לי מושג איך לכייל את הבקר.
גם את זה נפתור,
סיינט
גם אני תהיתי לגבי מיקום הרגש. אבל הנחתי שסחרור התירוש פותר את בעיית החום המקומי.
אצלי עדין אין סחרור ואין בקר, אבל יש רגש טמפ'. אני חושש שהטמפ' מתחת לגופים נמוכה באופן משמעותי מהטמפ' מעל הגופים.
רגש ארוך יותר (5 סמ) בדרך אלי. מקווה שישפר את העניין, בחימום הראשוני אני לא מעוניין לסחרר.
הרגש חייב להיות ממוקם מחוץ לסיר ולא בתוכו. לקריאה בתוך הסיר אין משמעות.
לא הבנתי
בתוך הסיר קיימת שונות רבה בטמפ' באיזורים שונים במהלך פרקי זמן די ארוכים מתוך סך הזמן שבו מתבצע המאש. הבעיה מצטמצמת משמעותית כאשר מסרקלים את התירוש אך עדין קיימת שונות. לצורך הבקרה לא חשובה הטמפ' בסיר אלה בנקודת הכניסה לסיר. עם תמדוד טמפ' בסיר קרוב לוודאי שלא תגיע לעולם לטמפ' המטרה או שתכנס למצב של אוברשוט. כמובן בתלות למיקום הרגש. אם ימוקם באיזור קר יותר המערכת תכנס לאוברשוט אם ימוקם בנקודה חמה המאש יגיע בסופו של דבר לטמפ' המטרה אך קרוב לוודואי שזה יקרה אחרי שיגמר המאש. במקרה כזה אפשר לפצות על ידי סקרור בספיקה גבוה גבר שכנראה יגרום לתקיעת המאש כך שהבעיה לא תפתר.
אני ממליץ למדוד טמפ' במעגל הסירקול בנקודת הכניסה של הנוזל חזרה לסיר.
שדרוגים אחרונים,
הוספת פתח ,הימני בתמונה, בתחתית המיכל .מאפשר ניקוז 100% מהתירוש ומקל מאד על ניקוי המיכל
במקום הברז העליון, הותקן מדיד מצינורית פוליקרבונט ,כרגע עם שנתות זמניות ומדחום.
והשדרוג הגדול , מיקום משאבה בתחתית המיחם. אין צורך להסתובב עם ארגז נפרד או לדאוג לפריימינג.
זה הכיף האמיתי לא רק לבשל אלא גם לבנות מערכת שמאפשרת את הכנת או בישול הבירה,
לדעתי מעצים מאוד את חווית הבישול, הרבה יותר מלקנות ציוד מוכן - כל הכבוד
רועי,
מה העוצמה של גוף חימום? האם זה מספיק? כמה זמן לוקח החימום?
טוב, ראיתי את התשובה, תודה
תעלה את התמונות באתר כמו GMAIL ותשלח לינק. בעיני זה הפתרון ההכי נוח.
עובדה שעמנואל הצליח להעלות יותר תמונות.
שלח אלי באימייל את התמונות ואנסה לעזור
אני מקבל הודעת שגיאה שהגעתי לנפח מקסימלי מותר בספריה, לא בפוסט.
קבצים קטנים מאד אני מצליח לעלות.
try now
same thing
רועי, היניקה בברז עליון? איך מתבצעת האטימה של הצינור האנכי לפתח התחתון (אם בכלל דרושה אטימה)? גוף חימום מוסגל להביא לרתיחה אגרסיבית? תוך כמה זמן? אתה מבשל רק במתקן זה? איפה אתה דוגם את הטמפרטורה לבקר?
יופי של רעיון. ספק לגבי האפישנסי אבל מה זה כבר חשוב, עוד קילו גרעינים לא ישבור אותנו.
כן, היניקה בברז העליון.
אטימה בלחיצה בעזרת אטם ואום פלסטיק לבן, בדיוק כמו בברז העליון
גוף החימום 2000W חלש מעט , 2500-3000W יאפשרו רתיחה אגרסיבית של 25 ליטר ואולי יותר.
כרגע בסביבות 40 דקות ל 70 מעלות ו40 דקות לרתיחה.
בשלתי פעמיים במתקן הזה, לבירות גדולות אני אצטרך לחזור לשיטות הישנות מכוון שהמיכל הפנימי מכיל עד 5.5 קג.
הטמפרטורה נדגמת ביציאה של המשאבה, אפשר לראות בתמונה האחרונה.
נצילות 70% בבישול האחרון, אני מאמין שניתן לשפר בעזרת STEPMASH וSPARGE קטן
אבל הטמפ' ביציאה מהמשאבה לא מייצגת את הטמפ' בסיר. יש איבודי חום בצינור אל המשאבה ובמשאבה. או שאני טועה ואחרי מספר דקות של עבודה מאזן החום מתייצב. שאלתי לגבי האטימה בין הצינור האנכי בתוך הסיר לבסיס.
הבדל של 1+- מעלה, מספיק טוב.
אין צורך באטימה, הצינור האנכי מהדק את הדלי לתחתית הסיר , בקצה שלו יש מופה שמתברגת לניפל בתחתית . יש פתחים בתחתית הצינור מאחר ודרך אותו ניפל יוצאים המים מהמשאבה.
.
כן, כל הכבוד ל SPEIDEL
השלב הבא הוא החלפת דלי הפלסטיק בנירוסטה והספת מחשב שישלוט בכל התהליך מבוסס brewtroller