ברופארטי ומתכון משותף!

59 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

מה נשמע חברים?

בשיטוטים באינטרנט נתקלתי בפוסט בבלוג של דגן על מתכון ה-IPA המשותף שהיה פעם.

חשבתי שיכול להיות נחמד לחזור על העניין גם לקראת הברופארטי הבא עלינו לטובה.

 

הרעיון הוא ליצור מתכון כלשהו, לא מסובך, עם רכיבים זמינים- ושכל אחד יבשל בדיוק את אותו מתכון במערכת שלו ובשיטותיו.

טעימה משותפת תהיה בברופארטי מסביב לגיגית. 

 

נשמע טוב? 

מי בפנים?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חשבנו שזה יהיה בסיס טוב להשוואה - אבל יש יותר מדי פרמטרים - ולכן זה לא נותן איזה ערך מוסף לבשל את אותו מתכון

ולכן פתיחת הברו פארטי לבישול חופשי הוליכה לבישולים הרבה יותר מעניינים - פופקורן, סלק ועוד

אני מזמין את כולם להתחיל לחשוב על הרעיונות הכי משוגעים ןלממש אותם בברו-פארטי

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

שחר- אני לא מדבר על איזו השוואה מדעית בעלת איזה ערך מוסף גבוה. 

סתם לכיף, לעניין שבדבר :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר ויוחאי,

נשמע לי שאתם מדברים על 2 דברים שונים.

יוחאי, אם הבנתי נכון אתה מציע לכל המשתתפים לבשל מבעוד מועד בבית מתכון זהה ולטעום אותם יחד באירוע הברו פארטי ?

אם כן, אז סבבה, אבל דווקא IPA ? Yell

 

שחר, אם הבנתי נכון, מציע כי באירוע עצמו כל קבוצה תבשל את המתכון שלה בלי קשר לנ"ל. מנסיוניו זה הכי כיף ומלמד. וככל שזה מטורף יותר, זה כיף יותר. 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

נועם- אתה מבין בדיוק. 

ולא חייב להיות IPA (אע״פ שאשמח). בפוסט המקורי מ-2010 נראה לי, היה מדובר על IPA.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

דבל? פעם ראשו... שמעתי טריפל? פעם ראשונה, פעם שניה, QUAD?! נמכר!

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

בלגיה זו אחלה ארץ לבירה.

strong dark מתאים לי מאוד.

 

אם לא בלגיה אולי תיש כפול?

doppelbockLaughing

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אהבתי את הרעיון אבל אם רוצים להחליט על מתכון משותף כדאי לעשות זאת בהקדם. אני כבר ממלא את לוז הבישולים עד מאי ואני כן רוצה לדחוף את הבישול המשותף. 

 

לגבי הבירה, ברגע שרוצים כן לייצר השוואה מסוימת בין בירות זהות, אז לדעתי צריך לבחור דווקא בירה שהיא פשוטה אך קלאסית. ברגע שלוקחים בירה שהיא כבדה באלכוהול או בכשות אז נכנסים יותר מידי משתנים ואז זה מרגיש כאילו כל אחד עשה בירה אחרת בשביל הכיף (ואז כבר לא צריך לעשות מתכון משותף) . לדעתי גם ככה אנחנו נלמד טוב יותר על טכניקות בישול ועל סגנונות בישול קלאסים.

If you don't stand for something

You will fall from anything

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

בלונד/ סאמר אייל?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נראה לי אחלה סגנונות, אבל לא להגזים עם הכשות!!

If you don't stand for something

You will fall from anything

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יותר מדי דמוקרטיהSmile 3 מתדיינים 17 דעות. אז הנה גם דעתי דעתי:

1. בעד מתכון זהה (מאפשר השוואה בין שיטות בישול).

2. נגד IPA.  נדוש. בעד: משהו בלגי (בלי הגזמה בכמויות סוכר).

3. החלטה בעוד מועד (אני למשל, כמעט כל אפריל בחו"ל. אז בכלל ספק אם אספיק לבשל משהו)

אדי סער
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני בעד התשובה של גלעד! +1

האתגר האמיתי הוא לעשות בירה קלאסית בהירה ופשוטה. מאוד קל להסתיר טעויות וטעמי לוואי באמצעות העצמה של מרכיבי הטעם (כשות, סוכרים, אלכוהול...). הרבה יותר קשה ומאתגר לעשות בירה קלאסית ונקייה!

על מנת לא לשעמם את החיך יותר מדי, אני בעד פייל אייל אמריקאי (לכיוון הענברי בצבע).

הנה מתכון (עם הזדמנות למידה לכולנו):

פרופיל בירה:

גרביטי סופי 1.012, אחוז אלכוהול 4.8. 

גוון בירה 15-16 EBC, או 6.5 לוביבונד 

רמת מרירות 24 IBU. איזון 0.5.

לתת (אפשר להחליט שקונים אצל ספק אחד כולם או תחליפי כל אחד והספק שלו):

6.25% קרה 20 (20 לוביבונד\40 EBC, קריסטל 20, קרה 20, קרה-רד)

1.25% קרה ארומה (130 לוביבונד \ 350 EBC, ספיישל בי).

השאר לתת בסיס \ נוזלי (92.5%)

כשות:

מגנום 60 דק'.

10 גרם קסקייד 15 דק'

10 גרם קסקייד בסיום רתיחה.

שמרים:

S05 יבשים.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אני אשמח.

חסר לך הכמות של המגנום.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תומך במתכון

אבל פחות מתלהב מהמגנום, אני חושב שהוא יעניק לבירה מרירות רבה מידי.

הייתי מחפש כשות יותר עדין, אני פשוט עייף מידי כרגע

If you don't stand for something

You will fall from anything

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אולי מאונט הוד

If you don't stand for something

You will fall from anything

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

מקבל. בוא נבחר כשות נפוצה יחסית, שלא תאלץ אנשים לקנות במיוחד.

באופן כללי, מאחר ומדובר בכשות מרירות, אולי אפשר שכל אחד שישתמש במה שזמין עבורו.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

וגם- על מנת שהבירות יהיו פחות או יותר בנות אותו גיל-

צריך לקבוע תאריך +- שבו נבשל

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אז יאללה

בגלל שאנחנו הולכים על פייל אייל אמריקאי מאוד מסתדר לי שנשים סנטניאל. שילוב מצוין עם קסקייד. במידה ורוצים כשות מרירות אמריקאי מתון שגם מהווה קונצנזוס, אז אפשר לבחור בנאגט. 

תאריך בישול צריך להיות תחילת אפריל, כלומר חודש לפני הברו-פארטי. 

If you don't stand for something

You will fall from anything

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

כמובן שיש לי דברים יותר טובים לעשות, אבל לא התאפקתי. 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

סחטיין!

(אני מתרגש, המתכון שלי מתפתח)

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

יוו! יפה מאוד.

והמתכון של תומר מעולה, אני יכול להעיד (הוריאציה אצלי היתה nottigham שנתנו לבירה אופי קצת אנגלי שמאוד אהבתי.)

בקיצור, למתי זה צריך להיות מוכן? וכמה כשות מרירות (nugget/magnum/sentinel) לשים? 15 גרם כמו במתכון המקורי?

 

אחרי שסוגרים על מתכון, אולי שווה להעלות אותו למתכוני ציון למען יהיה סדר עם מתכון אחד מסודר וקישור מסודר? מה אומרים?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

תווית מקסימה, אבל מה אמורים לעשות איתה?

מישהו מתכוון להדפיס לכולם?

לתת קובץ שכל אחד ידפיס בעצמו?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

יוחאי,

יש אפשרות לקבל את הקובץ של התווית שנוכל להדביק על הבקבוקים? 

 

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

+1

 

רוני - איך אתה מתכוון להדביק?

להדפיס במדפסת רגילה, לגזור ולהדביק עם X (דבק פלסטי, דבק סטיק, שרוול ניילון?)?

-רן אסולין  BeeRun

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אני משתמש בדפי מדבקות להדפסה מתוצרת גלילון.

מדפיס במדפסת לייזר צבעונית בעבודה.

בעבר השתמשתי בדפים רגילים ודבק סטיק, עבד יופי, קצת יותר עבודה.

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מה לגבי הורדה של התוויות אח"כ?

אני משער שדבק סטיק (לא ניסיתי) יירד יותר בקלות ממדבקה עבה ועקשנית (כן ניסיתי), לא?

-רן אסולין  BeeRun

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

דבק סטיק כמובן יורד ממש בקלות, המדבקות הקנויות שאני משתמש יורדות בקלות אחרי השריה קצרה במים.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אהבתי מאוד את כל הרעיון וסחטיין על התווית היפה.

הבעיה היחידה היא שאני עוד לא מבשל all grain ואני ממש אשמח אם תוכלו לעשות הסבה של כמויות לבישול מרכז.


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מתכון סופי

משטר לתת:

6.25% קרה 20 (20 לוביבונד\40 EBC, קריסטל 20, קרה 20, קרה-רד)

1.25% קרה ארומה (130 לוביבונד \ 350 EBC, ספיישל בי).

92.5% השאר לתת בסיס פייל אייל \ לתת נוזלי פייל אייל בהיר

כשות:

60 דק' סנטניאל IBU 21 (כ-20 גרם ל20 ליטר)

15 דק' קסקייד IBU 4 (כ-10 גרם ל20 ליטר)

בסוף הרתיחה 10 גרם קסקייד

שמרים: US-05 

טמפ' תסיסה: 18 מעלות

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה. אבל אני לא מצליח להבין כמה גרם מכל לתת, כמה רכז אני צריך, וכמה גרם כשות ואחוז אלפא מכל סוג.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

יואב -

המתכון כתוב באחוזים כיוון שלכל אחד יש מערכת בישול אחרת, בעלת נצילות שונה, ויתכן שאנחנו מבשלים בנפחים שונים. אם אתה לא משתמש בתכנת בישול אני ממליץ לך לעשות זאת. בכל תוכנה כזאת ניתן להרכיב מתכון לפי האחוזים של כל לתת (גרעינים או נוזלי). כך נשאף להגיע לאותה הבירה למרות שנבשל שונה (וגם לזה יש השפעה על התוצר הסופי)

לגבי הכשות דווקא כתבתי כמה גרם מכל  אחד (כל עוד אתה לא יצרן כשות, אז אין לך דרך לשלוט באחוזי האלפא, עליך להסתפק באחוזים שיש בחנות). פשוט עליך להתאים לIBU

If you don't stand for something

You will fall from anything

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

גלעד,

כמדומני חסר OG כדי להשלים את המתכון.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

OG= 1.052

If you don't stand for something

You will fall from anything

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

טוב, אז אחרי שנקבע המתכון, אולי כדאי שנדע אם יש מספיק שחקנים?

מי בפנים?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני לא חושב שצריך לעשות משהו רשמי.

נפרסם מתכון יחד עם פרסום האירוע ומי שירצה יכין,

אני רוצה להאמין שיהיו מספיק אנשים שיכינו.

If you don't stand for something

You will fall from anything

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אחלה רעיון! ואהבתי את הלייבל :) רעיון וביצוע מעולה :)

אני בפנים!

לדעתי רצוי שהבישול כן יהיה באותו זמן (נניח - בשבוע הראשון של אפריל).

וגם אולי לתאם זמני תסיסה + ביקבוק? (ברמת האפשרי)

-רן אסולין  BeeRun

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

העליתי את המתכון למסמך משותף, עם רשימה של משתתפים, כל אחד ימלא את הפרטים שלו וניפגש בBrew Party #5 ונראה איך יצא Laughing

 

מלאו פרטיכם (המסמך פתוח לעריכה לכולם) בהקדם:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Atf2YAHusiModFlPaHdPUEdlQ2Jqci0yV2RXWExUWXc

-רן אסולין  BeeRun

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

יאללה חבר'ה!
איך זה שנרשמו בטופס כל כך מעט אנשים?
איפה אתם?

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

בושל

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

כנ"ל! :)

ב01.04.2014.

לא היה לרשף סנטניאל, ולא היה לי זמן להתעכב על למצוא במקום אחר, הייתי חייב לטוס למילואים יום למחרת - אז לפי טבלת חלופות לכשות - שמתי Amarillo ו-Summit בכמות שתיתן אותה רמת IBU (על פי BeerSmith).

מקווה שזה לא "יסיט" את הניסוי יותר מידי :)

 

-רן אסולין  BeeRun

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

חברה'!

שלושה בירות "אותה גברת" כבר בתסיסה!

מה עם שלכם? Laughing 

 

גל? גלעד? יש חדש?

-רן אסולין  BeeRun

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

זה יהיה ממש על הקשקש.... עם קצת מזל אולי אצליח לבשל מחר\מחרתיים... צפוף קצת לתסיסה וביקבוק של רכז.. נקווה לטוב.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מחזיק אצבעות Laughing

אתה גם עושה NO-Chill - יהיה מעניין לראות מה ייצא!

-רן אסולין  BeeRun

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לרכז לא בהכרח לוקח יותר זמן לתסוס.
הוא מסיים יותר גבוה, זה כן...

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום רב,

לצעאנו אני לא אספקתי לבשל או אספיק לבשל את הבירה,

פרויקטים אחרים על הפרק

If you don't stand for something

You will fall from anything

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

בושל!

 

SG-1.052

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מלך! Laughing

 

השתמשת בסנטניאל? או בתחליף זמין?

-רן אסולין  BeeRun

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

סנטניאל וקסקייד.

--> מגיע גם שאפו גדול לשחר מbeer and beyond שממש עשה מאמץ במשלוח והיה לו הכל במלאי.

מכיוון שמדובר אצלי בno chill הקסקייד נכנס ב25 דקות ו10 דקות בשקיות. (גם הסנטניאל היה בשקית)  עם כיבוי האש הוצאתי את שקיות הכשות והעברתי  את התירוש למיכל האטום לקירור.

רושם ראשוני- ארומות מעולות- טעמתי את המדידה של ההידרומטר.  מרררררררררר.

 

אני מקווה שאחרי שהשמרים יעבדו והבירה תוגז המרירות תהייה פחות חדה.

נגלה זאת בברו פארטי.

 

אגב- בקבוקים של שליש או חצי? מה החלטנו בסוף?

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מעולה!

דווקא מהטעימה שלי המרירות לא היתה יוצאת דופן (יחסית לתירוש לפני תסיסה)...

אני מבקבק במוצ"ש\יום ראשון, כמובן שאגנוב טעימה ואדווח...

מה זה משנה איזה בקבוקים?

הרוב הגדול אצלי יבוקבק בחצאי גולדסטאר, יהיו גם כמה שלישים...

-רן אסולין  BeeRun

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

4 מבשלים שונים, מתכון אחד. ("One Ring to Rule Them All" וכאלה? Tongue out)

104 ליטר "אותה הגברת" תוססים ברגעים אלו ממש ברחבי הארץ Laughing

אם מישהו פיספס את הטופס ובישל בכל זאת, אפשר להירשם כאן:

טופס "אותה גברת" - מתכון משותף

אני מעוניין להחליף 2 בקבוקי חצי "אותה הגברת" שלי תמורת 2 בקבוקי "אותה הגברת" שלכם - לקחת הביתה (לא קר!) מה-BREW-PARTY - מישהו בעניין?

-רן אסולין  BeeRun

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אנחנו נביא בקבוקים להחלפה. מבקבקים רק בשלישים.