שלום,
שמי אופיר ונכנסתי לתחום הכנת בירה לפני שלושה חודשים.
אני מכין יחד עם חבר בשם אריאל בירות בפאב "כרם נבות" הפאב של קיבוץ יזרעאל שם אנו גרים.
אני מעוניין להכין DARK ALE עם מתיקות קלה.
אני מכין בירות ביתיות בכמות 20 ליטר כל פעם. לפי המתכון אני מוסיף 800 גר' סוכר לבן בשלב התסיסה.
חבר המליץ לי להוסיף 800 גרם שוקולד עם לפחות 90% קקאו.
למי שיש ניסיון בעניין - האם נשמע רעיון טוב?
האם יש לכם רעיונות אחרים?
אגב,
לפני שלב הבקבוק אני מוסיף סוכר ענבים לצורך הגזזה. האם עדיף סור תירס?