dark ale מתקתק

שלום,

שמי אופיר ונכנסתי לתחום הכנת בירה לפני שלושה חודשים.

אני מכין יחד עם חבר בשם אריאל בירות בפאב "כרם נבות" הפאב של קיבוץ יזרעאל שם אנו גרים.

אני מעוניין להכין DARK ALE עם מתיקות קלה.

אני מכין בירות ביתיות בכמות 20 ליטר כל פעם. לפי המתכון אני מוסיף 800 גר' סוכר לבן בשלב התסיסה. 

חבר המליץ לי להוסיף 800 גרם שוקולד עם לפחות 90% קקאו.

למי שיש ניסיון בעניין - האם נשמע רעיון טוב?

האם יש לכם רעיונות אחרים?
אגב,

לפני שלב הבקבוק אני מוסיף סוכר ענבים לצורך הגזזה. האם עדיף סור תירס?


רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

א

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

הנה מתכון (רכז)לסטאוט מתקתק

https://www.brewtoad.com/recipes/scottish-stout-extract

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

להוסיף שוקולד זה רע מאוד בגלל השומן שבו,

תוסיף שברי פולי קקאו הנקראים ניבס, או תוסיף לתת שוקולד ולתת קרמל שיתנו את אותו האפקט

בירה כהה שאתה מכוון זה בעצם פורטר, כהה עם טעמי קרמל ושוקולד ו/או אייל אירי

שבו הטעם המוביל הוא קרמל טופי

בכל מקרה בהצלחה

תעשה ניסויים עם באטץ מחולק ובכל תוכל לבדוק ולעום את השינויים 

כתוצאה מפרמטר יחיד

תבוא למפגשים עם טעימות

אולי תארחו בםאב מפגש של חובבי ציון

 בהצלחה

Theres nothing like a good brew

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

היי אופיר

לגבי הוספת שוקולד אני מציע לך, בתור מבשל מתחיל, להכין כמה וכמה באצים ללא תוספות למיניהן כדי ללמוד ולוודא שאתה שולט היטב בתהליך הכנת הבירה. 

בכל מקרה, כדי שאפשר יהיה להתייחס ברצינות לשאלותיך, אתה צריך לתת פרטים מלאים של המתכון. 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1