שימוש חוזר של שמרים

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

שלום לכולם,

עלה במוחי רעיון ( יכול להיות שאני ממצי אופניים) אבל בישבילי זה חדש :

הרעיון הוא כזה :

אחרי שאני מסיים תסיסה, נישער במיכל תסיסה המון ג׳יפה(שזה בעצם שמרים חיים)

מה אם אני אמלא את המיכל הזה בתירוש חדש שבושל אכשיו (לתזמן בישול של חדש וביקבוק של קיים) ?

אפשרי ? מועיל ? סתם רעיין מטומתם וביזבוז בישול שלם ?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אופניים. עם פדלים. וכידון. ושרשרת.

 

יש למעלה משמאל תיבת חיפוש. תשתמש בה.

;)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

אולי לא חיפשתי טוב, אבל כולם מדברים על קצירת שמרים לשימוש חוזר,

אני לא רוצה לקצור, אני רוצה להוסיף תירוש חדש ל מיכל תסיסה עם ״עוגה״ קיימת, שדקה לפני ביקבקתי... סוג של פס יצור...

Offline

Location

היורה
גן יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/13/2014

מה שאתה רוצה לעשות הוא לא קצירת שמרים אלא שטיפת שמרים רק בלי החלק של השטיפה :)

חפש: שטיפת שמרים, Yeast washing.

בג'יפה יש חומרים אורגניים, חלבונים לא מעוכלים, שמרים מתים וקצת בקטריות. לא בטוח שאתה רוצה את הדברים האלו בבירה החדשה שלך.

מצד שני, בישול בירה ביתית הוא שדה ניסויים ענק. אין בירה שלא הצליחה. יש ניסוי שלמדת ממנו משהו חדש.

חפש גם : autolysis

צחי נובינזון's picture

Location

להבות חביבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/11/2014

לחם בירה

לאחר שאני מסנן את הבירה מהמיכל הראשון לשני

שכן שלי לוקח את כל המשקעים מהמיכל

הוא מכיו מזה לחם בירה

יוצא מעולה

אין כמו לשבת בערב עם כוס בירה ביתית ,לחם בירה וקצת סלטים

אברר את המתכון  ואופן ההכנה

 

צחי

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

ברוסית זה נקרא ״קווס״, בירה שחורה

גם אני מכין כזה, משם בא הרעיון

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

צחי, יש מצב שלא הבנתי אותך, אתה מתקון ללחם אמיתי ?

אשמח למתכון

צחי נובינזון's picture

Location

להבות חביבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/11/2014

כמובן

לחם אמיתי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה בהחלט אפשרי

נהוג ללכת מבהיר לכהה

ומקטן לגדול(בגרביטי)

 

היתרון הוא הזמינות - פשוט שופכים תירוש  מעל העוגה וזהו

החיסרון הוא שבעוגה יש כל מיני דברים חוץ משמרים

לדעתי אין שום בעיה לעשות סבב אחד מקסימום שניים וגם עשיתי את זה לפעמים לפי הגיידליינס שכתבתי למעלה

 

RDWHAHB

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

תודה,

אני אנסה על בץ׳ קטן