במדריכי הוידיאו שראיתי בנושא וגם בשטיפת השמרים הקודמת שעשיתי, הייתה אבחנה ברורה בין שלוש שכבות : מים צהבהבים למעלה, שמרים בהירים באמצע ושכבה יותר כהה בתחתית.
בשטיפה שאני עושה עכשיו המים למעלה נשארים עכורים ואין ממש הפרדה בין השכבות.
ההפרדה המכסימלית שאליה הגעתי אחרי 24 שעות היא שכבה עכורה של מי שמרים למעלה ועוד שכבה אפורה למטה בלי הפרדה בין אפור בהיר יותר וכהה יותר.
ניסיתי לחלק את התערובת לשניי כלים ולמהול שוב במים מורתחים קרים, אבל העכירות נשארת בלי הפרדה ברורה.
כנראה שאני לא אשתמש בשמרים האלו בבירה אחרי כל ההעברות שעשיתי להם, אבל עדיין מעניין אותי להבין מה גרם למה שקרה לי.
מדובר בשמרי Alesafe S-04. לתערובת יש ריח מעולה של שמרים. עוגת השמרים ישבה יומיים בדלי של ההתססה (עם מכסה) אחרי הביקבוק לפני שהתחלתי את השטיפה. מאז עבר שבוע שבהן התערובת עברה ונמהלה כשלוש-ארבע פעמים.
הטמפרטורה בחדר שבו נמצאות הצנצנות היא 21-23 מעלות.
אלו כל הפרטים שאני יכול לחשוב עליהם.