שטיפת שמרים עכורה

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

היורה
גן יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/13/2014

במדריכי הוידיאו שראיתי בנושא וגם בשטיפת השמרים הקודמת שעשיתי, הייתה אבחנה ברורה בין שלוש שכבות : מים צהבהבים למעלה, שמרים בהירים באמצע ושכבה יותר כהה בתחתית.

בשטיפה שאני עושה עכשיו המים למעלה נשארים עכורים ואין ממש הפרדה בין השכבות.

ההפרדה המכסימלית שאליה הגעתי אחרי 24 שעות היא שכבה עכורה של מי שמרים למעלה ועוד שכבה אפורה למטה בלי הפרדה בין אפור בהיר יותר וכהה יותר.

ניסיתי לחלק את התערובת לשניי כלים ולמהול שוב במים מורתחים קרים, אבל העכירות נשארת בלי הפרדה ברורה.

כנראה שאני לא אשתמש בשמרים האלו בבירה אחרי כל ההעברות שעשיתי להם, אבל עדיין מעניין אותי להבין מה גרם למה שקרה לי.

מדובר בשמרי Alesafe S-04. לתערובת יש ריח מעולה של שמרים. עוגת השמרים ישבה יומיים בדלי של ההתססה (עם מכסה) אחרי הביקבוק לפני שהתחלתי את השטיפה. מאז עבר שבוע שבהן התערובת עברה ונמהלה כשלוש-ארבע פעמים.

הטמפרטורה בחדר שבו נמצאות הצנצנות היא 21-23 מעלות.

אלו כל הפרטים שאני יכול לחשוב עליהם.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נסה לשטוף כך:

 

1. הוסף קצת מים לעוגה וערבב היטב

2. שפוך למיכל גדול 

3. אחרי *15* דקות(לא יותר) אתה אמור לראות שכבה דקה כהה למטה - זה לכלוך. המים הלבנבנים מעל זה שמרים טובים.

4. שפוך שוב למיכל אחר ללא השכבה התחתונה - או כמה והשלם מים עד לשפה העליונה של המיכל

5. למקרר 

6. כשאתה רוצה להגיש:

7. הוצא מהמקרר שעתיים לפני ההגשה

8. ממש לפני ההגשה - רוקן את רוב המים עד כדי סנטימטר מעל שכבת השמרים

9. ערבב היטב והגש

10. אם עבר יותר מחודש - כדאי להריח ואם הריח טוב לעשות סטרטר

 

בהצלחה

RDWHAHB

Offline

Location

היורה
גן יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/13/2014

תודה. ניסית מה שהצעת.

(וגם את החלק של ה RDWHAHB )