השוואת שמרים בלגיים

שלום לכולם,

אנחנו החברים ממודיעין והפזורה המקומית עורכים ניסוי קטן להשוואת זני שמרים בלגיים שונים.

התירוש בושל במערכת גדולה, OG = 1.075, ואז חולק למנות של 10 ליטר במיכלים שוים. כל מיכל קיבל זן שמרים בלגי אחר:

WLP500

WLP530

WLP545

WLP550

WLP570

Fermentis Abbaye

Fermentis T58

 

כל המיכלים הועברו לתסיסה במקום אחד עם טמפ' קבוע של 20 מעלות.

בעוד כשבועיים הבירה תבוקבק ובעוד כחודש וחצי נטעם ונשווה את הבירות השונות.

Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/03/2013

איזה כיף לכם שם במודיעין!

מחכה לשמוע את הרשמים שלכם על כל אחד מן הזנים.

אתה יכול לתת קצת פרטים על המתכון שבושל?

מיכל תסיסה ריק הוא מיכל תסיסה עצוב.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מעולה!

נחכה לתוצאות האמת.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

נו? יש חדש בניסוי?

אני מת להכין כבר belgian strong dark וסקרן בטירוף לגבי הניסוי שלכם...

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ביקבקנו 6 מתוך ה7 בשבוע שעבר.

תוצאות הגרביטי:

Abbey FG 1.008
WLP550 FG 1.009
WLP500 FG 1.028
WLP545 FG 1.020
WLP530 FG 1.014
WLP570 FG 1.011

לגבי הT58 שכחנו למדוד אבל זה הכי פחות מעניין.

את ה WLP500 השארנו להמשך תסיסה.

ה ABBEY נראה מבטיח בתוך שמר חדש בארגז הכלים שלנו

אם אתה רוצה יש לי עוגה טריה של WLP550 במקרר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

יש תוצאות לגבי הטעמים?

איך ה-abbey?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עוד לא ישבנו לטעימה משווה. זה יהיה בתחילת מרץ. אתה בהחלט מוזמן להצטרף.

הABBEY טעימה למדי

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

עוגה זה תמיד טוב :-) בטח של שמרים נוזליים.

אשמח לאסוף אולם רק שבוע הבא יתפנה לי קצת זמן.. אנסה לתאם איתך בפרטי.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform