נועם - שיבולת מפרסם

השוואת שמרים בלגיים

שלום לכולם,

אנחנו החברים ממודיעין והפזורה המקומית עורכים ניסוי קטן להשוואת זני שמרים בלגיים שונים.

התירוש בושל במערכת גדולה, OG = 1.075, ואז חולק למנות של 10 ליטר במיכלים שוים. כל מיכל קיבל זן שמרים בלגי אחר:

WLP500

WLP530

WLP545

WLP550

החבית המשותפת של חובבי ציון - מילוי 2014

אז הערב מילינו את הבירה מספר 5 (!) בחבית המשותפת של חובבי ציון, וביקבקנו את בירה מספר 4 שנכנסה לחבית לפני מעל שנה.

כמה תמונות אווירה בקישור

ותודה לכל המשתתפים ולהתראות בעוד כשנה.

טעימה חמוצה

לרגל ביקבוק הלמביק בת ה18 חודשים שלנו, אנו עורכים טעימת אורך (vertical tasting) של הבירות החמוצות שבושלו ע"י מבשלות שיבולת ובינימינה בשלוש השנים האחרונות. (ועוד כמה הפתעות חמוצות).

נשארו מספר מקומות בודדים בטעימה.

מי שמעוניין מוזמן לפנות בפרטי.

יהיה חמוץ. Yell

אולי נעשה את הברו פארטי הבא בחרמון?

קבלו את זה: צולם בסוף השבוע בוויסקונסין, ארה"ב.

טמפ': מינוס 28 מעלות.

 

http://youtu.be/RQgOa5u1fes

 

 

"שלום מדברים ממקורות, רצינו שתבדוק אם יש לך מים בברז"

"כן, יש"

"נו, מה חשבת? שתצא לך בירה מהברז?"

כן!

אז על מנת שתצא בירה מהברז, צריך כמובן בירה בחבית. אני עברתי לחביות לפני כשנה וזה באמת יותר נחמד מביקבוק. הבירה מוכנה לשתיה בזמן קצר יותר, יש פחות התעסקות עם חיטוי וניקוי בקבוקים ועוד ועוד יתרונות.

מתקן מזיגה לבירה מהחבית לא קירור חשמלי - תמונות

טוב, אז לאחר שסיימנו את סאגת הלונגשוט (ושוב, כל הכבוד לזוכים), אפשר לחזור ולהתפנות למה שבעצם מענין כאן את רובינו - פרוייקטים של DIY !

אז לקראת הלונגשוט הייתי צריך למצוא פתרון להגשת הבירה שנמצאת אצלי בחביות ללא קירור חשמלי.

(כמובן שאפשר להעביר את הבירה מהחבית לבקבוקים ולמזוג מהם. אבל איפה פה הכיף?)

ובכן יש 2 שיטות מקובלות למזיגת בירה מהחבית - הבירה בחבית קרה והבירה נמזגת קרה ישירות לברז. או,

חבית בטמפ' החדר (או טמפ' המרינה בהרצליה...) והבירה מקוררת בצינור בדרך אל הברז :

תמונות מיום בישול - BIAB BREW DAY

אתמול בישלתי בישול שלישי בסיר המרובע שלי. הצלחתי לצלם כמה תמונות תוך כדי:

החומרים מוכנים:

 

הסיר עובד לו:

בפעם האחרונה( בינתיים)

כְשוּת. (דגש בכ"ף, שווה בכ"ף, שורוק בשי"ן)

לא כישות

ובטח לא קשות או קישות או קישואים.


מפגש חובבי ציון - 08/07 בשעה 19:30

תזכורת.

למי שלא סגור על הפרטים:

מפגש חובבי ציון יערך מחר, יום חמישי ,08/07 בשעה 19:30 אצל בירדי בת"א.

המפגש נועד לחברי פורום חובבי ציון. האכסניה היא מקרית בהחלט ומטוב ליבו של גדי דבירי.

המטרה היא הכרות בין חברי המועדון וטעימת בירה הדדית.

במפגש הקרוב נטעם את הבירות שהכינו חברי המועדון במסיבת הבישול שהתקיימה בתחילת חודש מאי.

כמובן שגם מי שלא בישל בברו פארטי מוזמן להשתתף במפגש ומוזמן להביא בירה משלו לטעימה.

כמה כללים שהונהגו בעקבות מפגשים קודמים:

Syndicate content