שלום לכולם,
אנחנו החברים ממודיעין והפזורה המקומית עורכים ניסוי קטן להשוואת זני שמרים בלגיים שונים.
התירוש בושל במערכת גדולה, OG = 1.075, ואז חולק למנות של 10 ליטר במיכלים שוים. כל מיכל קיבל זן שמרים בלגי אחר:
WLP500
WLP530
WLP545
WLP550
שלום לכולם,
אנחנו החברים ממודיעין והפזורה המקומית עורכים ניסוי קטן להשוואת זני שמרים בלגיים שונים.
התירוש בושל במערכת גדולה, OG = 1.075, ואז חולק למנות של 10 ליטר במיכלים שוים. כל מיכל קיבל זן שמרים בלגי אחר:
WLP500
WLP530
WLP545
WLP550
אז הערב מילינו את הבירה מספר 5 (!) בחבית המשותפת של חובבי ציון, וביקבקנו את בירה מספר 4 שנכנסה לחבית לפני מעל שנה.
ותודה לכל המשתתפים ולהתראות בעוד כשנה.
לרגל ביקבוק הלמביק בת ה18 חודשים שלנו, אנו עורכים טעימת אורך (vertical tasting) של הבירות החמוצות שבושלו ע"י מבשלות שיבולת ובינימינה בשלוש השנים האחרונות. (ועוד כמה הפתעות חמוצות).
נשארו מספר מקומות בודדים בטעימה.
מי שמעוניין מוזמן לפנות בפרטי.
יהיה חמוץ.
"כן, יש"
"נו, מה חשבת? שתצא לך בירה מהברז?"
כן!
אז על מנת שתצא בירה מהברז, צריך כמובן בירה בחבית. אני עברתי לחביות לפני כשנה וזה באמת יותר נחמד מביקבוק. הבירה מוכנה לשתיה בזמן קצר יותר, יש פחות התעסקות עם חיטוי וניקוי בקבוקים ועוד ועוד יתרונות.
טוב, אז לאחר שסיימנו את סאגת הלונגשוט (ושוב, כל הכבוד לזוכים), אפשר לחזור ולהתפנות למה שבעצם מענין כאן את רובינו - פרוייקטים של DIY !
אז לקראת הלונגשוט הייתי צריך למצוא פתרון להגשת הבירה שנמצאת אצלי בחביות ללא קירור חשמלי.
(כמובן שאפשר להעביר את הבירה מהחבית לבקבוקים ולמזוג מהם. אבל איפה פה הכיף?)
ובכן יש 2 שיטות מקובלות למזיגת בירה מהחבית - הבירה בחבית קרה והבירה נמזגת קרה ישירות לברז. או,
חבית בטמפ' החדר (או טמפ' המרינה בהרצליה...) והבירה מקוררת בצינור בדרך אל הברז :
אתמול בישלתי בישול שלישי בסיר המרובע שלי. הצלחתי לצלם כמה תמונות תוך כדי:
החומרים מוכנים:
הסיר עובד לו:
. (דגש בכ"ף, שווה בכ"ף, שורוק בשי"ן)
לא כישות
ובטח לא קשות או קישות או קישואים.
תזכורת.
למי שלא סגור על הפרטים:
מפגש חובבי ציון יערך מחר, יום חמישי ,08/07 בשעה 19:30 אצל בירדי בת"א.
המפגש נועד לחברי פורום חובבי ציון. האכסניה היא מקרית בהחלט ומטוב ליבו של גדי דבירי.
המטרה היא הכרות בין חברי המועדון וטעימת בירה הדדית.
במפגש הקרוב נטעם את הבירות שהכינו חברי המועדון במסיבת הבישול שהתקיימה בתחילת חודש מאי.
כמובן שגם מי שלא בישל בברו פארטי מוזמן להשתתף במפגש ומוזמן להביא בירה משלו לטעימה.
כמה כללים שהונהגו בעקבות מפגשים קודמים: