מבשל חדש!!!
רציתי לדעת אם זה נורא כל כך שהצלחתי לקרר את התירוש רק עד 30 מעלות
כך מדדתי במיכל התסיסה
מבשל חדש!!!
רציתי לדעת אם זה נורא כל כך שהצלחתי לקרר את התירוש רק עד 30 מעלות
כך מדדתי במיכל התסיסה
זה לא נורא, זו סה"כ בירה, כן?
אבל זה בטח בטח לא מומלץ.
איך אתה מקרר ?
הוספתי מים קרים למיכל התסיסה ו 2 קילו קרח לסיר הבישול שהיה בו 9 ליטר תירוש
דווקא עכשיו בחורף זה הרבה יותר קל. תשקיע את סיר הבישול בכיור עם מים קרים לעשרים דקות ואז תחליף את המים בכיור ותן קירור נוסף. זה אמור לקרר תשע ליטר תירוש + 11 ליטר מים קרים להרבה פחות מ 30 מעלות.
בקיץ כשהמים בברז יותר חמים, זה פחות קל.
אני בד"כ מקרר ל30 מעלות באמצעות ציילר, ומעביר למקרר לכמה שעות.
הגשת השמרים סביב ה16-17 מעלות. וטמפ' התסיסה 19 מעלות