טמפרטורת התירוש

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

מבשל חדש!!!

רציתי לדעת אם זה נורא כל כך שהצלחתי לקרר את התירוש רק עד 30 מעלות

כך מדדתי במיכל התסיסה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה לא נורא,  זו סה"כ בירה, כן?

אבל זה בטח בטח לא מומלץ.

איך אתה מקרר ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

הוספתי מים קרים למיכל התסיסה ו 2 קילו קרח לסיר הבישול שהיה בו 9 ליטר תירוש

Offline

Location

היורה
גן יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/13/2014

דווקא עכשיו בחורף זה הרבה יותר קל. תשקיע את סיר הבישול בכיור עם מים קרים לעשרים דקות ואז תחליף את המים בכיור ותן קירור נוסף. זה אמור לקרר תשע ליטר תירוש + 11 ליטר מים קרים להרבה פחות מ 30 מעלות.

בקיץ כשהמים בברז יותר חמים, זה פחות קל.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני בד"כ מקרר ל30 מעלות באמצעות ציילר, ומעביר למקרר לכמה שעות. 
הגשת השמרים סביב ה16-17 מעלות. וטמפ' התסיסה 19 מעלות

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.