בסטאוט האחרונה שבישלתי, יש טעם לוואי שמופיע כמה שניות אחרי ששותים אותה. הדבר הכי קרוב שמתאר אותו הוא טעם של פלסטיק, כאילו שהבירה ספגה טעמים מהמיכל.
העניין הוא שמדובר במיכל תסיסה שעבר כבר כמה סיבובים, אם כבר המיכל היה אמור לקבל טעם של בירה ולא להיפך. גם בבירות קודמות לא היה טעם לוואי כזה, כך שאני מתקשה להאמין שזה המיכל.
(מדובר במיכל תסיסה 32 ליטר סטנדרטי שנמכר בערכות הבישול)
קצת פרטים טכניים, בירת סטאוט עם שמרי US-05. לא זוכר מה היה סוג הכשות מעבר לזה שזה לא היה קסקייד. תססה בטמפרטורה של 14-19 מעלות למשך קרוב לחודש לפני הביקבוק.
בפתיחה הבירה סמיכה עם קצף חום בהיר, הגזה יפה אבל לא מוגזמת. OG 1056 וסיימה ב 1020 (אחרי קרוב לחודש במיכל התסיסה) בקיצור, שום דבר לא מעורר חשד למעט הטעם שמופיע כמה שניות אחרי השתייה.
היה לי מקרה של טעם לוואי שהופיע כמה שניות אחרי השתיה, לפני כחודשיים בבירת אייל אדמונית. שם זה היה טעם קצת מתכתי, כמו של פחית אלומיניום. מה שמעורר חשד שמדובר באיזה זיהום שמשפיע על הבירה והייתי רוצה לדעת האם זה נכון ואיפה לחפש אותו.