היי כולם,
בעקבות השרשור החדש ישן של מכירת בירה בצורה חוקית בארץ, וקריאה של כל השרשור הישן בעקבות זאת. מסקרן אותי מאוד, מה בעצם מצליח לעבוד בארץ ולהתקיים לאורך זמן? האם משהו בחוק הישראלי השתנה מאז 2010?
בשרשור הישן דיברו על המודלים של מבשלה קטנה (יחסית לעולם) עם תקציב פרסום גדול - אלכסנדר לדוגמה, מול המודל של בישול חוזי, מול ברו פאב דוגמת ג׳מס.
מהבנתי, בארה״ב מה שרץ חזק זה ברו פאב שמבשל לעצמו את הבירה ומגיש אותה במסגרת מסעדה/פאב באותו חלל. או מבשלה עם חדר טעימות שמגישים שם את הבירות לקהל ללא תיווך כלל.
לחילופין, מבשלות שהצליחו לעבור רף מסויים וגדלו מאוד כדי למכור במסות גדולות מאוד ולהרוויח.
אני מניח שהשרשור הזה נובע מהספר שיצא בארה״ב ונותן תמונת מצב על מה זה בעצם להקים מבשלה.
מישהו יודע מה קורה בארץ ולאן הרוח מנשבת ב2016?
א) כלכלית?
ב)חוק ודרישות של המדינה?