אני בישלתי לפני 20 יום את המתכון הזה: http://www.homebrewtalk.com/f71/belgian-tripel-72110/
חשוב לציין שבישלתי בץ' של 13 ליטר ועשיתי את כל החישובים להתאים את המרכיבים.
היה לי בישול נהדר השתמשתי בשמרים שאספתי מבקבוק ווילמייל...
התסיסה התרחשה נהדר... אולי אפילו נהדר מידי...
ה-F.G שלי היה אמור להיות 1.015 לפי המתכון.... היום העברתי אותו לאחר 20 יום לסקונדרי אחרי שבמהלך התסיסה בדקתי עוד פעמיים..
הS.G שלי היום עמד על 1.003... לפני 5 ימים הוא עמד על 1.010....
המיכל עמד בתסיסה מבוקרת טמפרטוה עד לפני כ-7-8 ימים... בטמפרטורה של 18 מעלות...
כשהועבר הוא הועבר לחדר שלי בטמפרטורה של כ-24 מעלות....
בעצם מה זה אומר???
הטעם של הבירה סבבה... אבל עושה רושם שהשמרים ממשיכים לפעול.... יש עדיין ריח קל של ביצה סרוחה... אבל הוא לא מורגש בטעם...
יחד עם העברה שלו לסקונדרי הוספתי גם 10 גרם fuggle לדריי הופינג...
זאת בעייה מה שהצגתי?
או שאני אמור לשמוח על העניין...?? זה ייפסק?? או שיימשיך לרדת ולרדת??