היי, עדיין לא ראית כאן פוסט מסודר בנושא "חיטוי בקבוקים" אז אמרתי למה לא לרשום אחד ולשתף ,
אז מאז שהתחלת לבשל הבעיה העיקרית שהייתה לי בבישול זה החיטוי, לקח לי הרבה בישולים עד שהגעתי לטכניקה שאין לי בכלל זיהום בקבוקים, אולי השיטה ארוכה אבל זה שווה להשקיע את הזמן ולדעת שהבירה תצא נקייה ללא זיהום .
שלב ראשון - בחירת בקבוקים : כדאי להקל על התהליך החיטוי עדיף לבחור בקבוקים כמה שיותר נקיים ולא כאלה שישבו לכם בגינה כמה חודשים , אני אישית הולך לחנות המשקאות הקרובה לבית שלי ומחליף את הבקבוקים בבקבוקים חדשים יותר ופחות מלוכלכים,
*ואם גם בישלתם בירה בבקבוקים האלה עדיף שתחליפו אותם ממש קשה לנקות את השמרים שמצטברים בתחתית הבקבוק לעומת בירות מסחריות שאין להם את השמרים בתחתי הבקבוק .
שלב שני - ניקוי הבקבוקים : הניקו בשלב זה מתבצע על ידי מים חמים וחומר ניקוי תחליף pbw אפשר כמובן להשתמש בחומרים אחרים
http://goo.gl/Iuxcne
ניקח את הסיר בירה שלנו נמלא אותו במים ונביא את המים לרתיחה ונוסיף את החומר ניקוי לסיר ,
ועל ידי הברז ניקוז נמלא כול בקבוק בחומר ניקוי שהוא רותח כדי להגיע לניקוי מרבי של הבקבוק
עכשיו נשרה את הבקבוקים כ 20 דקות בחומר ניקוי ולאחר מכן נשפוך את החומר ניקוי מהבקבוקים,
וננקה את הבקבוקים בצורה יסודית מהבקבוק .
אחרי השלב הזה הבקבוק אמור להיות נקי לגמרי, ומה שנשאר לעשות זה לעשות חיטוי לבקבוק לפני הביקבוק על ידי המשטף .
בהצלחה(: