ניקוי הבקבוקים

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי, עדיין לא ראית כאן פוסט מסודר בנושא "חיטוי בקבוקים" אז אמרתי למה לא לרשום אחד ולשתף ,


אז מאז שהתחלת לבשל הבעיה העיקרית  שהייתה לי בבישול זה החיטוי, לקח לי הרבה בישולים עד שהגעתי לטכניקה שאין לי בכלל זיהום בקבוקים, אולי השיטה ארוכה אבל זה שווה להשקיע את הזמן ולדעת שהבירה תצא  נקייה ללא זיהום .


שלב ראשון - בחירת בקבוקים :   כדאי להקל על התהליך החיטוי עדיף לבחור בקבוקים כמה שיותר נקיים ולא כאלה שישבו לכם בגינה כמה חודשים , אני אישית הולך לחנות המשקאות הקרובה לבית שלי ומחליף את הבקבוקים בבקבוקים חדשים יותר ופחות מלוכלכים,


*ואם גם בישלתם בירה בבקבוקים האלה עדיף שתחליפו אותם ממש קשה לנקות את השמרים שמצטברים בתחתית הבקבוק לעומת בירות מסחריות שאין להם את השמרים בתחתי הבקבוק .

שלב שני - ניקוי הבקבוקים :   הניקו בשלב זה מתבצע על ידי מים חמים וחומר ניקוי תחליף pbw אפשר כמובן להשתמש בחומרים אחרים

http://goo.gl/Iuxcne


ניקח את הסיר בירה שלנו נמלא אותו במים ונביא את המים לרתיחה ונוסיף את החומר ניקוי לסיר ,


ועל ידי הברז ניקוז נמלא כול בקבוק בחומר ניקוי שהוא רותח כדי להגיע לניקוי מרבי של הבקבוק


עכשיו נשרה את הבקבוקים כ 20 דקות בחומר ניקוי ולאחר מכן נשפוך את החומר ניקוי מהבקבוקים,

וננקה את הבקבוקים בצורה יסודית מהבקבוק .


אחרי השלב הזה הבקבוק אמור להיות נקי לגמרי, ומה שנשאר לעשות זה לעשות חיטוי לבקבוק לפני הביקבוק על ידי המשטף .


בהצלחה(:

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

כמבשל מתחיל או ש...... בואנה לא כל כך מתחיל אני יושב עכשיו כבר שותה בירה שלי 

אחרי שעברתי מבישול מרכז  ל AG 

הסבתי חביות בירה לסירים , הרחבתי מקרר לתסיסה הרכבתי פילטר לצידנית {MASH TUN}

עד עכשיו חשבתי שאני עובד יותר מידי קשה בשביל הבקבוקים שלי . 

חייב לעבור לחביות 

:)

 

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

לא מבין את כל הטרחה שלך.למה לא פשוט אחרי ששותים בירה ביתית מבקבוק ישר לשטוף אותו במי ברז ולשים על עץ יבוש..וכשאני עומד לבקבק אז פשוט מחטא עם יוד.אני עושה זאת תמיד והבקבוקים נשארים נקיים..כבר עברו איזה 10 מחזורים ככה עם אותם בקבוקים ועדיין שום דבר לא הזדהם.וגם אם טני נותן לחברים ומשפחה כמה בקבוקים לטעימה אז אני מבקש בנימוס שישטפו אותם במי ברז מיד אחרי המזיגה וזה עובד.לא מתעסק עם בקבוקים ששכבו חודשים בחצר באמת לא שווה את הטרחה להוריד את הג'יפה בתחתית.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

דניס,

לא כולם מסודרים כמוך...

מה גם שלפעמים עושים ערב משתה עם הרבה חברים (מי שהתברך בהרבה חברים...)ואחרי ערב כזה יש לך עשרות בקבוקים שלא כזה בא לך לטפל בהם...

תומר, כל הכבוד על השקעה!


Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

אלון,מניסיון גם לי היה ערב משתה ואפשר להשאיר את הבקבוקים לילה או יום יומיים ועדיין לשטוף אותם במי ברז חמים..מי רוצה להשקיע אפשר לטפטף לכל בקבוק טיפת סבון כלים ולשטוף גם זה וזה הולך.ככה גם אחרי יום יומיים הכל ישטף והבקבוקים נשארים מבריקים...מי שלא רוצה ובא לו להשאיר אותם בחצר לחודש ואחר כך להתעסק עם העובש בתחתית עם הרתחות אז שיהיה לו לבריאות.

גם בערב משתה אפשר ישר לשטוף אותם ולשים על עץ..זאת באמת פעולה פשוטה שמונעת ביזבוז של השקעה וזמן בעתיד.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

דינס, כניראה לא קלטת את עיקר דברי.

אז אנסה שוב...

 

כנגד ארבעה בנים דברה תורה

אחד לא ממש מסודר (כמוני בעבר) שאין לו לרוב כוח אחרה שהוא שותה להיתעסק עם בקבוק והעץ ושהוא בכלל חושב שזה בזבוז זמן ולא משנה אם צודק או לא

שני - זה שכל פעם קונה בקבוקים חדשים

שלישי שנשבר לו מבקבוקיאדה ועבר לחביות (כמוני ממזמן, וגם אותם אני לא שוטף מייד...)

והרבעי - מסודר ששוטף כל בקבוק ובקבוק מיד אחרי שהוא שוטף ושם אותו על העץ (כמוך...)

אלו אנשים שונים, ככה נוצרו על מנת שיהיה גיוון בעולם

אז המדריך הוא לשלושת הבנים שראשונים.

גלו גלו...


Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

חחח..אהבתי מאוד אלון,צודק מסכים עם דבריך :)

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

ניקוי וחיטוי בקבוקים.

כמו שנאמר, מומלץ לנקות את הבקבוקים מיד לאחר שתייתם וכך נמנעים ממשקעים שמתייבשים וזיהומים שמתפתחים. בקבוקים שאינם מתנקים בקלות, הדרך הטובה לנקותם ללא הרבה מאמץ היא להשרות אותם במים חמים (לא רתוחים - מרבית חומרי הניקוי לא מגיבים טוב לחום הגבוהה מ80 מעלות. כלור מתנדף ב65 מעלות). מומלץ להשרות לכמה שעות ואפילו ללילה, כך הלכלוך מתרכך משמעותית ואפילו מתנתק בעצמו מדופן הבקבוק. בכל מקרה מומלץ להשתמש במברשת לניקוי בקבוקים על מנת להפעיל 'כוח' על הלכלוך לניקוי מושלם יותר.

חיטוי

חיטוי ללא ניקוי קודם חסר ערך לחלוטין. החיטוי מנקה את פני השטח ואינו מצליח לחדור ללכלוך הדבוק לדופן הזכוכית. לכלוך כזה עשוי להתרכך עם נוזלי הבירה ולהתנתק מדופן הבקבוק ולזהם את הבירה שלנו. החיטוי האידאלי הוא באמצעות משטף, שלוש לחיצות לפחות להתזת חומר החיטוי הטרי (מומלץ סטארסאן, לא יוד ולא אמוניום רבעוני) וטבילת פיית הבקבוק בנוזל החיטוי לפחות. דרך אחרת היא טבלת כל הבקבוק. מומלץ זמן מגע של לפחות דקה בין חומר החיטוי לבקבוק וניקוז חומר החיטוי החוצה. יוד - פוגע בחלבונים ועשוי לפגוע בראש הקצץ בריכוז גבוהה מדי. אמוניום רבעוני מחייב שטיפת החומר לפני הכנסת הבירה.

הזמן האידיאלי לחיטוי הוא רגע לפני הבקבוק. להניח את הבקבוקים הפוכים עד להכנסת הבירה. את הפקקים יש לטבול בחומר החיטוי ולהוציא אחד אחד לשם פיקוק.

אם הקפדה נכונה על כללים בסיסיים אלו, יש 0 סכנה לזיהום בבקבוק.

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2015

כדי לחסוך את הסיזיפיות של חיטוי בקבוק אחד אחרי השני אני מכניס את כל הבקבוקים נקיים בשכיבה לתנור קר (!) ומפעיל על 150 מעלות, נותן לזה חצי שעה מאותו רגע, מכבה, פותח את הדלת ונותן לבקבוקים להתקרר. אני חושב שזו שיטה שמבטיחה 100% חיטוי בלי הרבה עבודה

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

בהצלחה עם זה.

אני נשאר עם עץ בקבוקים וסטאר סאן. עד כה, הוכיח את עצמו כיעיל ביותר. לפחות עד שישבר לי ואשדרג לחביות.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2015

אין ספק שזה יעיל. גם כנראה שיותר נוח לרוב האנשים. חשבתי להציע רעיון למי שאולי זה עוזר ומעדיף דרך אחרת

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

לגמרי, אני דוגל בשיטות שונות להשגת אותה מטרה. מה שעובד לכל אחד ספציפית זה התהליך הנכון עבורו.
במבשלות גדולות יש שיקולי זמן, תקציב, הבאצ' הבא ועוד כל מיני שיקולים שלא משחקים תפקיד בבית. אז אפשר להתנסות וללמוד. 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

היורה
גן יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/13/2014

אני אוסיף את השיטה שלי.

אני מקבל בקבוקים ממקומות שונים. כשאני מקבל "מישלוחה" אני שם את הבקבוקים בגיגית עם מים חמים למשך הלילה, בבוקר אני שוטף ואם מדובר בבקבוקים עם מדבקות נורמליות אז גם המדבקות נופלות בהשריה.

(בעיקרון, מדבקות שלא יורדות בהשריה, נשארות אצלי על הבקבוקים. קירצופי מדבקות זה לא בשבילי)

אחרי שהבקבוקים נשטפו והתייבשו הם עומדים אצלי ממויינים לחצאים ושלישים בארגזים

 

לפני הביקבוק אני מחליט מראש כמה חצאים וכמה שלישים אני רוצה לבקבק ואת הבקבוקים האלו אני כבר מכניס לשטיפה חמה ואז לשטיפה בחומר חיטוי (סטארסן). ואז הם מחכים על העץ ייבוש לביקבוק עצמו.

את הפקקים אני משרה בסטרסן ומניח פקק על הפיה של הבקבוק אחרי המילוי ואת הפיקוק עושה בנגלה אחת אחרי שכל הבקבוקים מולאו

Location

התורן
יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/02/2016

שלב שני ניקוי הבקבוקים: אפשר פשוט לשים במדיח, (אם יש אחד)..PBW יקר מדי בכדי להשתמש בו על בקבוקים

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

יש תחליף שהוא הרבה יותר זול...