ניסוי קטן בהחייאת שמרים מבקבוק בירת חיטה של מבשלת EZ
ההתחלה מוכרת, מוזגים את הבירה לכוס תוך השארת המשקע בבקבוק (ה WEIZEN מהנה מאד גם בגרסא הצלולה).
אל הבקבוק מוספים 10-20 מ"ל של תירוש ב 1.040 +- ואוטמים בנייר כסף.
לאחר יומיים בטמפ' החדר מבעירים את פיית הבקבוק ומעבירים לצנצנת עם 50 מל תירוש.
לאחר כמה שעות הופיעו סימני חיים ברורים , לא לשכוח לשחרר לחץ מהצנצנת כל מספר שעות
השלב הבא - הכנת סטרטר של 600-1000 מ"ל
במקביל מרחתי כמות קטנה של שמרים על צלחת פטרי, עדכונים בהמשך.