הפצת שמרים

מהביקור האחרון בארה"ב חזרתי עם 3 חבילות שמרים נוזליים של חברת Wyeast,

מאחר והעלות שלהם לא מבוטלת החלטתי לחלק את השמרים לבישולים נוספים.

ישנן מספר דרכים לשמור שמרים לאורך זמן, אני בחרתי בהקפאה, תהליך פשוט יחסית וזמן אחסון ארוך (עד שנתיים)

 

ניתן לקרוא על התהליך פה:

 http://www.homebrewtalk.com/f13/guide-making-frozen-yeast-bank-35891/

 

 

פירוט השלבים

 

זו שקית השמרים ,פעלתי לפי ההוראות על האריזה.

ישנה שקית פנימית עם מזין שמרים שצריכים למעוך לפני השימוש.

 

הכנת סטרטר מאבקת לתת

 

 

לאחר שהסטרטר התקרר לנער היטב על מנת לאוורר את התירוש והוספת השמרים.

כיסיתי בנייר כסף, והנחתי על הבוחש המגנטי למספר ימים.

 

כדי ליצור סביבה ידידותית להקפאת שמרים יש צורך להוסיף 10% +- של גליצרין.

הבקבוקים בנפח 20 מל ,לכל אחד מזגתי 2 מ"ל גליצרין.

 

 

חיטוי בסיר לחץ

 

הוספת השמרים מתחתית הסטרטר לבקבוקים, ולמקפיא.

 

 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נו, אז בפרספקטיבה של שנתיים וחצי, איך יצא?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שותה כרגע טריפל שהותססה עם השמרים האלו אז כנראה שיצא טוב.

 

מאז ביצעתי את התהליך מספר פעמים בודדות בלבד, יותר פשוט לשטוף אחרי תסיסה ולשמור בקירור , אבל לאחסון ארוך טווח זו האופציה היחידה.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נדמה לי ששמעתי את ג'מיל מדבר על 50% גליצירין.

 

הסיבה היא שמקפיאים ביתיים עושים מין הפשרה מהירה והקפאה מחדש כל כמה דקות כדי שלא יצטבר קרח בחלל המקפיא

ג'מיל טוען שכמות גדולה יותר של גליצירין מצליחה להגן טוב יותר על השמרים בפני ההפשרה וההקפאה מחדש

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

האם הגליצרין מגיע סטרילי או שהוספת אותו לבקבוקים ורק אחרי זה "בישלת" אותם בסיר הלחץ?

 

ארז.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הגליצרין לא סטרילי, הוא חוטא עם הבקבוקים, את הפקקים הנחתי על הבקבוקים.

הפקקים לא מיועדים לטמפרטורות בתוך סיר הלחץ אבל עמדו במשימה יפה 

 

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מגניב רועי. כבר השתמשת במנה אחת שהוקפאה והופשרה בבישול?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עוד לא,

השתמשתי בשארית הסטרטר לבאצ' שבישלתי באותו היום.