מהביקור האחרון בארה"ב חזרתי עם 3 חבילות שמרים נוזליים של חברת Wyeast,
מאחר והעלות שלהם לא מבוטלת החלטתי לחלק את השמרים לבישולים נוספים.
ישנן מספר דרכים לשמור שמרים לאורך זמן, אני בחרתי בהקפאה, תהליך פשוט יחסית וזמן אחסון ארוך (עד שנתיים)
ניתן לקרוא על התהליך פה:
http://www.homebrewtalk.com/f13/guide-making-frozen-yeast-bank-35891/
פירוט השלבים
זו שקית השמרים ,פעלתי לפי ההוראות על האריזה.
ישנה שקית פנימית עם מזין שמרים שצריכים למעוך לפני השימוש.
הכנת סטרטר מאבקת לתת
לאחר שהסטרטר התקרר לנער היטב על מנת לאוורר את התירוש והוספת השמרים.
כיסיתי בנייר כסף, והנחתי על הבוחש המגנטי למספר ימים.
כדי ליצור סביבה ידידותית להקפאת שמרים יש צורך להוסיף 10% +- של גליצרין.
הבקבוקים בנפח 20 מל ,לכל אחד מזגתי 2 מ"ל גליצרין.
חיטוי בסיר לחץ
הוספת השמרים מתחתית הסטרטר לבקבוקים, ולמקפיא.