SMaSH Beer

76 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מפגש בנושא "סינגל מאלט"

ע"פ תוצאות הסקר יש לפחות שישה חברים המעוניינים לבשל בירה לימודית מלתת בסיס יחיד. נשמע לי כמו קבוצה מספיקה למפגש לימודי.

אני מציע תאריך יעד באמצע פברואר למפגש (תאריך ושעה סופיים יקבעו לקראת אמצע ינואר). 

לקראת המפגש יבושלו בירות  SMaSH - Single Malt and Single Hop

בכדי לאפשר לטועמים ללמוד על הטעמים הנובעים מכל סוג לתת וגם מזני כשות שונים.

כמובן שבישולים כפולים ומשולשים יתקבלו בברכה.

אני מציע שהבירות כולן יתוכננו לOG של 1045-1050 ע"מ להגיע לאחוז אלכוהול דומה של כ 4.5-5% בכל הבירות.  כמו כן, אני מציע יעד IBU של כ 15.

 

אני מתכוון לבשל בירה מלתת מינכן בהיר עם כשות הלרטאו (אם לא יהיה פתאום מחסור אצל גדי). ואולי גם מאריס אוטר עם כשות פוגל.

 

מי בעניין?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני עדיין מתקשה לחשב IBU, יש איזה נוסחת פלא?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מן הסתם יש, אבל יותר קל להשתמש באחת התוכנות הרבות המיועדות לבניית מתכונים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

יש אחת חינמית? כל מה שמצאתי הן כאלה שננעלות אחרי חודש ניסיון..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. יש

ב. יש עוד כמה

ג. תעבירי את זה לשרשור אחר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני חושב שכדאי לכוון ל 5-6 % כי הבירות יהיו יותר מעניינות וגם IBU גבוהה יותר-ועדיין נוכל לבשל בירות סולידיות יחסית.

 

מה הרעיון? איילים? לאגרים? הכל פתוח? דיקוקשן מאש?

אני בפנים! כבר מזמן רציתי לעשות smash

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בפנים עם 100% ויינה.

כל השאר, אותו הדבר.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בפנים,

PALE ALE + FUGGLE

(משעמם אני יודע - אבל מישהו חייב לעשות את זה)

 

 

 

עודד
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

טוב אני אבחר פילזנר 100% לגבי הכשות אולי הכשות החדש שיש אצל גדי Simcoe

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

 

אולי פסאדו HELLES MUNICH ( שמרי קולש ) עם פילזנר והלרטאו.

 

לחלופין נועם, אני מוכן "לשחרר" אותך מאחת האופציות שציינת, שתיהן אטרקטיביות.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. אני מוכן להתחלף. גם אני חשבתי לכיוון לאגר או פסאודו לאגר.

ב. לא אכפת לי לתת לך את אחת האלטרנטיבות שלי. טרם קניתי את החומרים.

ג. למה שלא נבשל שנינו את אותו דבר. זה יכול להוסיף עניין.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

ויינה והלרטאו. שמרי קולש.

 

לגבי מאריס אוטר, אני מוכן להתחלק בשק אם אתה מעוניין.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

משום מה אני כבר לא יכול ל"עדכן" את הטבלה.

 

באיזה טמפ' אתה מתכוון להתסיס עם שמרי הקולש?

 

אני מתכוון לבשל מיני בטצ' וכבר קניתי כמות של מאריס אוטר לטובת העניין.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אי אפשר לערוך הודעות אחרי שהגיבו עליהם.

 

15 מעלות +- בתקווה לימים קרים בקרוב.

 
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני לוקחת מוניך 1, עוד לא בחרתי כשות

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אנחנו בתוכו. תנו לנו כמה ימים ונסגר על איזה לתת וכשות

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אני נראה לי גם אלך על פייל אייל כי יש לי קילו שוכב בצד ללא שימוש...

עודד נעשה שינוי בכשות?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכי חשוב שכחנו - שמרים

האם כולנו נשתמש באותו הסוג של שמרים או שכל אחד בסוג אחר?

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לעניות דעתי לא חובה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לדעתי כדאי שכן ואם יש מישהו שחוזר פעמיים על אותו סוג לתת אז נעשה שינוי בשמרים...

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

לדעתי כל אחד(ואחת) אילו שמרים שבא לו(ולה)

אני אעשה פילזנר+פרלה או הלרטאו.

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

במחשבה שנייה אני חושב שאם רוצים באמת ללמוד מהעניין משהו צריך לבחור פרמטר אחד שונה בין כל הבירות וכל השאר זהה,

מכיוון שהרעיון המרכזי היה לראות איך הלתת משפיע עלינו לבחור סוג כשות וסוג שמרים אחיד לכולם והפרמטר היחידי שישתנה הוא הלתת.

כמובן שכולנו נשאף לאותה מרירות, ואותו FG

כך נוכל להשוואת את ההשפעה האמיתית של לתת הבסיס על טעם הבירה

 

אוריאל - אשתתף בכל מקרה

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוריאל,

אתה צודק אבל בעיני זה לא כ"כ קריטי. כל עוד הOG והIBU בערך דומים, נראה לי שכל אחד יבחר לעצמו לתת יחיד וכשות יחידה ואיזה שמרים שבא לו.

אפשר לחשוב איזה מבחר שמרים אינסופי יש בפנינו...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

שמרים אין אבל כשות דווקא יש,

אבל אתה מוביל הרעיון ואתה הקובע

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

לאחר הדיון הקצר כאן השתכנעתי שצריך להיות יותר קרובים בפרמטרים....אבל לא בודקים כאן את הלתת בפני עצמו כי אז היינו מכינים בדיוק אותה הבירה עם לתתים אחרים(או שזה כן מה שרוצים לעשות?אני מתכוון שאז היינו צריכים לעשות אותו המאש אותה טמפ' וכו')

אני חושב שצריך אחידות מסויימת אבל דגש כללי על לתת אחד כשות אחת

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ, לא ידעתי שאתה כזה נותן עיצות .... אצלנו בשכונה היו אומרים תיסלאם עליך.

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

אפשר לארגן כאן איזו טבלה מסודרת כדי לדעת מי בחר מה, וככה לדעת איפה נותר להשתבץ?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עידו, זה שאתה שמנדריק רציני הבנתי. מה עוד? בירה אתה מבשל?

אתה עוד יכול לקחת 100% חיטה.

אתה מציע לנו לעשות טבלה? חסר לנו עבודה? לא חוכמה ליזום הצעות החוכמה ליזום מעשים. תעשה טבלה.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מכיוון שיש לי קצת rice hulls  אז אני עושה 100% חיטה.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריפטין, השגת בארץ?

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תגזים. הבאתי מאמריקה.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תהיה טבלה.
אבל לדעתי, לא יקרה שום דבר רע אם כמה מאיתנו יבשלו בדיוק מאותו הלתת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

ההפך זה רק יעזור להבין את ההבדלים בין דרכי הבישול

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מוכן לתת את הלתת שלי (אחרי המאש) למי שמעוניין לבשל בדיוק מאותו הלתת.

זה נותן לי רעיון, להתסיס בנפרד את הראן הראשון ולהתסיס את הספרג' במיכל אחר.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

parti-gyle

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון, parti-gyle, כבר כתבתי על זה בעבר.

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

טבלה בשלבי הכנה.

אם כן - אני בכיף אעשה גם חיטה, עם כשות SAAZ

אבל!

במקרה זה לא כדאי לאזן בכל זאת? בירה מ-100% חיטה זה מאוד מאוד כבד (אם אינני טועה מסוגה זו לא מגיעים ליותר מ-50% חיטה).

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם חיטה אז 100% חיטה. תחשוב טוב אם המערכת שלך בנויה לזה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

מאיזו בחינה - יכולת סינון במאש?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

לא חשבתי על זה...

יש לי מערכת חדשה, שטרם ניסיתי, אז קשה לי לאמוד את יכולותיה.

אני ממיר את הבחירה שלי ב-מינכן #2

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טבלה. זה מה שליקטתי מתוך השרשור עד כה. אני מקווה שלא פיספסתי אף אחד.

 

המבשל לתת כשות
עמנואל ויינה
נועם מאריס אוטר פוגל
רועי
שחר
שמנדריק מינכן #2 סאאז
שמולץ פילזנר פרלה
עודד פייל אייל פוגל
אוריאל פילזנר סימקו
קרן מינכן #1
דן פייל אייל
ריפטין חיטה
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

ההובלון שלי נחשבת??

יש בה רק פילזנר (וגם סוכר לבן, N. brewer, סאאז ואמרילו), מדי פעם יש בה גם גזים....

יואב

אוהד - הראשונים's picture

Location

הראשונים
מזרח תל אביב (רמת גן)
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

אם נחשבת אז אני לוקח חסות על ההובלון של יואב

אחרי הכל, אני החזקתי את המסננת בכניסה לפרמנטור ומי אם לא המצת שלי חיטא את הפיה של השמרים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב חברים,

אני מקווה שכולם בישלו את הבירות המדוברות.

אני מציע תאריך למפגש ביום חמישי ה 10 לפברואר. אשמח לארח אצלי במודיעין.

תגיבו כדי שנראה אם יש היענות ושהתאריך מתאים לכולם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מגיע עם ה smash pale ale +fuggles

 

עודד
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

כרגע על פניו נראה בסדר גמור

אגיע עם הבירה שבשלתי למפגש

 

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

בתכנון בישול בסופש, וינה וSAAZ  שמרי קולש.

 
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, שאלה לגבי החוקים

בחרתי מאלט, שמרים וכשות.

עכשיו מותר לי ללהתפרע עם תוספות? (חייב להכניס לסינגל מאלט קצת וויסקי ופלפל אנגלי)

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי זה די נוגד את מטרות הניסוי. אבל הבירה היא שלך, מי אני שיגיד לך מה לשים בתוכה?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט