abbey -זהירות..

58 תגובות [לתגובה האחרונה]
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

כזכור לכולכם לפני כשבועיים - שלושה ביצעתי ניסוי החייאה לשמרים שקיבלתי מנועם

השמרים נראו חיות רעות ותססו נפלא בסטרטר

אני, עמנואל ואלון - בישלנו איתם ולשלושתנו התסיסה התחילה חזק ונראתה מבטיחה, אבל אחרי מספר ימים נתקעה התסיסה..

משהו לא בסדר עם השמרים וכל מי שהם הגיעו אליו, לדעתי עדיף שלא ישתמש

אני הרגע הוספתי לבאץ' את הארדנס, בתקווה שהם כן בסדר, אעדכן בהמשך

עמכם הסליחה

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

באיזה צפיפות הם עוצרים?

אם אני זוכר נכון גם אצל נועם הם עצרו גבוה.

 

 

 

 
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני התחלתי מ 70 בערך (רשום לי איפשהו) והם עצרו ב 52

אני חושבת שאלון התחיל ב 90 ונתקע לו ב- 70..

עמנואל בישיבה :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אם ככה משהו באמת לא בסדר, לי יש ניסיון מצויין איתם יודעים לרדת מ 90 ל 08 בקלות. 

 

דווקא הארדנס מתאימים פחות לבירות גדולות

 
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני מתכוון להגיש S33 בנוסף. היה לי ניסיון מצויין עם זה בבירה דומה למה שעשיתי.

מה דעתכם?


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 מעניין, גם אצלי עצרו ב-52. הוספתי עכשיו חבילה S-33 בנסיון להציל את המצב.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

באופן מפתיע (או שלא) גם אני קיבלתי מנועם את השמרים המדוברים והסטרטר שהכנתי איתם נראה בריא. אחרי כמה ימים נתקעה התסיסה על 1054 והשתמשתי ב- S33 ע"מ להציל את המצב. השמרים האלה שבדרך כלל פועלים באינטנסיביות, תססו מאוד לאט יחסית (אולי ה-abbey עשו להם מצב רוח לא טוב) אבל בסוף נגמרה התסיסה לאחר כשלושה שבועות...מצפה לראות מה יצא מהבירה הזו...

מסקנה- שמרים ממנזר לוקחים מנזיר. שמרים לחלה לוקחים מנועם

יואב

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לך מושג לגבי כמה שמרים הגשת

לבירה גדולה בטח צריך להגיש המון

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, התחלתי לספור אותם, כשהגעתי ל-13 מליון הרמתי ידיים והבאתי את פרננדו להמשיך (זאת הסיבה האמיתית שלא ראית אותו אתמול בנוקיה).

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

:-) חה חה... האמת שלעשות CELL COUNTING הוא הרבה יותר קל מאשר נראה אבל דורש ציוד שעדיין אין לנו.

הניסוי הזה הוא חשוב ביותר כי מדגיש את הסכנות הטמונות בגידול שמרים שמקורם לא לגמרי ידוע ומדגיש את החשיבות בפתיחת ערוץ לשמרים נוזלים יד ראשונה.

לפי הספר של וויט יש כ20 סיבות לבעיית התקיעה בתסיסה אבל הסיבה #1 היא low viability/vitality. הדרך לבדוק את ה"חייות" של השמרים הוא באמצעות dillusion ו staining with methylene blue. דרוש גם hemocytometer ומקרוסקופ שמשמשים גם ל  cell counting. אבל צריכים לשים לב שהשיטה מתאימה למקרים בהם ה viality מעל 90%. במקרה הזה נראה לי שהייתה פחות מזה.

בקיצור, זה הרבה יותר מסובך ממה שחשבנו וחשוב מאוד להתמקד במקורות מהימנים ומתודולוגית טיפול נכונות. אני מאוד אשתדל השבוע לבקר את אחי במעבדה ולראות מה ניתן לארגן.

סיינט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יואב, לך חפש ת'חברים שלך...

השמרים "שלי" הגיעו מבקבוק בירה של רועי בכלל.

 

לי יש רעיון הזוי לכיוון אחר לגמרי.

בתערוכה יש יבואן שמציג סיידר תפוחים ואגסים שמותסס בין השאר עם שימרי ברטנומיציס. בא לי לקחת משקע מתחתית הבקבוק של זה ולהוסיף לבלגית. זה יקח אותה לכיוון אחר לגמרי. לכאורה Dry and Funky!

ובמקרה לגמרי, הפודקאסט השבועי של The Brewing Network עוסק השבוע בנושא זה בדיוק:

The Session returns from the break to talk Brettanomyces Beers

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להגנתי ויש הרבה הוכחות בפוסטים ישנים, לא עודדתי שימוש בשמרים הנ"ל, הבקבוק שכב יותר מדי זמן .

 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

25 ליטר של Belgian Dubbel ,

OG=1064, ואחרי 4.5 ימים בתסיסה, SG=1040.

אני מוסיף חצי שקית של US05 (כי זה מה שיש לי כרגע)

 

נראה איך יתפתח. אולי אפריש חצי בטצ' לתסיסה עם ברטנומיציס.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סיפור דומה אצלי, WLP550 (ארדנים)  OG 1.089  שבועיים אחרי SG 1.030 הוספתי מנה קטנה של ABBEY .

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין ספק שהמכשול היחיד שלנו היום מלגעת בשלמות הוא נושא הנגישות לשמרים איכותיים.

לא תהיה ברירה אלא להפעיל את תוכנית המגירה. הזמן לא מתאים אבל המצב קשה.

ספקי חומרי הגלם ישנים בעמידה. לא מפנימים מה קורה פה, או שאני לא מבין....

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אאלט יש בעית כשרות עם השמרים הנוזליים.

ויבואן שיחליט לייבא שמרים לא כשרים - מין הסתם מסתכן באיבוד הכשרות של שאר השמרים שלו.

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ימשו"ז

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, זה נכון אך לא מדוייק.
לדוגמא, גם לשמרי פרמנטיס יש חותמת כשרות רק על אריזות ה500גרם אך לא על אריזות ה11גרם. למה? ככה. ובכל זאת היבואנים מוכרים גם וגם.
והיה ויביאו שמרים נוזליים , הם יצטרכו להודיע ללקוחות על נושא הכשרות.
מכיוון שהיבואן הוא לא מפעל מזון אין לו כשרות של הרבנות המקומית. הכשרות היא על המוצרים בלבד והיא מטעם הרבנות בארץ היצור.
הסיבה היחידה (מבחינת כשרות) שלא להחזיק מוצר שאין לו כשרות היא רק מבחינת המנעות מהטעיית הצרכנים (כך נוהג למשל ה winemaker ממבשרת ציון.
מבדיקה מול היצרן בארה״ב ( white labs) מסתבר שהבעיה היא בכך שקו הייצור משמש גם לייצור שמרים ליין, על מצע גידול מבוסס יין שאינו כשר. הקו מנוקה מן הסתם לפני יצור שמרי בירה אך אינו קו נפרד לחלוטין. אם זו הסיבה, אני אישית חושב שאין בעיה בשמרים הללו.  

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דיברתי על זה ארוכות עם הספק הרמלאי שלי. הבעייה היא בכלל לא קשורה לכשרות, בטח לא במדינה שהיא מתנצרת במהירות כמו המדינה שלנו.

הבעיה היא באישורים, מחיר, מכס, ושימור. כדי שיהיה כלכלי, יבואן יצטרך למכור כל מנה בכ100 שקל (עולה 6 דולר בארה"ב - מחיר לקהל הרחב).

העלויות היקרות באות מ: הפצה בתנאים נשלטים, טיפול מיוחד במכס (שבו אוהבים להשאיר את הקופסאות בטמפורטורה של 30 מעלות כמה ימים לפני שניגשים אליהם), חיי מדף קצרים ועם יחסית עני וקמצן שמקסימום יקנה מנה אחת וירבה אותה בעצמו משם.

כל עוד השמרים לא יגיעו לכאן במחיר של פחות מ25 שח לא יהיה כדאי ואפשרי.

סיינט

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אני כבר מצפה לתגובות חריפות אבל בכל זאת אשתף אותכם בהשארה שלי :-)

השמרים האלה גודלו בעצם בתנאים "יותר מדיי טובים" ואחרי כמה דורות עברו מוטצייה ואיבדו את היכולת לפרק סוכרים יותר מורכבים כי היה יותר מדיי סוכר פשוט זמין ובגלל זה כולכם קיבלתם תסיה תקועה על ~52 למרות הסטרטר הבריא. ככה השמרים מפרקים את הסוכרים הפשוטים הזמינים ופשוט לא יכולים להמשיך ולפרק את הסוכר היותר מורכב.

התוצאה של הבירה יכולה ליות דווקה מעניינת לא?

מה תגידו על זה?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא

כנראה בעיה של פלוקוליישן. השמרים נופלים למטה מהר מידי.

ולזכרים כנראה יש רק בי*ה אחת.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אפשר לעשות ניסוי...לנסות להתסיס נוזל שמכיל רק נגיד סוכר תירס ולראות לאיזה גרויטי זה יורד...אני מוכן להתערב שכל הסוכר ייגמר.

במיכל שני להכין תמיסה עם סוכר יותר מורכב ולראות אם יש פירוק או לא.

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אתה יכול לעשות ניסיונות אבל יותר פשוט למצוא מישהו בארה"ב ולבקש שקית שמרים חדשה...

יואב

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אתה צודק, הכי פשוט זה לקנות שקית שמרים ולא להפוך את הבית למעבדה לגידול שמרים, זה מה שגם אני עושה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין

 

אגב קרן, באיזה תירוש השתמשת לסטרטר?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

DME

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אם מדובר בפלוקוליישיון כל כך חריף אז הבירה הייתה צריכה להיות מאוד צלולה, זה המצב?

אם כך, הטעות נעשת בבישולים הראשונים שבם נקצרו השמרים התחתיים ביותר במיכל. זה זמן לעבור לTOP CROPPING וציוד נירוסטה.....

סיינט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מזכיר שכל הבטצים המחורבנים האלו השתמשו בשמרים שהגיעו מבקבוק יחיד של בירה שהתיישנה המון המון זמן.
די לחפור על זה. קורה. באסה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

שבוע טוב נועם :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

נכון! שתינו את הבקבוק ביחד!!!

אחרי שקראתי את הספר, יכול להגיד לך שלא היה לנו סיכוי :-)

סיינט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבל קרן בודדה תא בודד

כלומר לקחה מושבה שהתפתחה יפה

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שחר,

   זה לא אומר כלום. המושבה התפתחה בתנאים אופטימליים בתור AJAR מה שנתן לה להכפיל את עצמה. המושבה המסויימת הייתה מורכבת מתאים בעלי פלוקוליישיון גבוהה או בעלי מוטציה אחרת. מבחינת הביולוגיה, השמרים נהדרים, הם פשוט לא טובים לנו לבישול בירה.

בגידול שמרים חשוב מאוד לשים לב לשיטת הקציר. לאחר מכן, יש לשים לב לשיטת הגידול. אף פעם לא מגדלים סטארטר ממושבה בודדת אחת אלה לוקחים שמרים מכמה מושבות כאשר בוחרים את אלה שצורתן עגולה, בינונית וצבעם לבן.

בכל אופן, זה מה שלמדתי מהספר, לא ניסיתי את זה בעצמי עדיין כי לא מצאתי משהו ששווה לי לגדל בינתיים.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איפה אפשר לקנות אגר?

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

עמנואל -

אגר בקטריולוגי (על בסיס אצות) אצל חן שמואל

או כל חנות לציוד מעבדה

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוריאל, זה מוצר יקר?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
 
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

עמנואל,

תחום השמרים הלא יבשים הוא תחום שאני עוד לומד, קורא ומנסה להבין

איך להכנס אליו,

עדיין לא רכשתי שום ציוד או חומרים בתחום זה כך שהתשובה היא פשוטה.

אני לא יודע

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אוריאל,

   כל התשובות נמצאות ב....

מי כמוך היה אמור לדעת! בסופו של דבר שנינו אותו דבר. ההבדל היחיד שאתה טועה ואני צודק...

סיינט

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

המעבדה שלנו קונה מחברת רניום

 

http://rhenium.co.il/

 

את המוצר הזה

 

http://www.bd.com/ds/technicalCenter/inserts/Agars.pdf

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבנתי ואני מסכים

 

השמרים עצמם טובים - המשפחה לא משהו : )

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, זאת שאלה של יחוס.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סיכום המצב ושאלת התייעצות,

דובל בושל ב- 7/1 הוגשו שמרי ABBEY שבדיאבד מסתבר שלוקים באימפוטנציה. OG- 1.079

לאחר 6 ימים ב- 13/1 מדידת גדרביטי הראתה 1.052. לחץ היסטרי גרם לי להגיש S-33 שכמובן הורטבו כראוי וכמקובל.

היום לאחר 4 ימים נוספים סה"כ 10 ימים מיום הבישול נמדד הגרביטי והתוצאה אינה מעודדת 1.047

המשמעות 4.2.ABV, לא רק שזה לא דובל זה בקושי סינגל.

מה דעתכם? לחכות? (אני צריך את מיכל התסיסה) או לשלוח לים?

אשמח לתשובות גם ממי ש מ א ו ד  כועס עלי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני הייתי מחכה.

אבל מצד שני, לי יש עוד מיכל תסיסה...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

חכה, לי קרה בדיוק אותו דבר (ראה תחילת השרשור), בסוף הגעתי כמעט אל היעד

יואב

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני הייתי פותחת את המכסה, מכניסה משוט מחוטא ומערבבת נמרצות

להכניס הרבה חמצן ולהרחיף את השמרים

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לחילופין דחוף פנימה אויר ממשאבת האקווריון שלך

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני עושה גם וגם. ערבבתי עם משוט ומכניס אבן אויר אחרי הרתחה. לא היה בכלל משקע שמרים בתחתית (לפי הרגש).

קונה את התאוריה שבגלל העדר חמצן זמין ה- S-33 לא התחילו לעבוד. הריח נהדר. ניראה בעוד יומיים שלושה. 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

זה וודאי, כי השמרים הראשונים גמרו את כל החמצן. מכאן לומדים שצריכים להתיחס להוספת שמרים כהוספת שמרים, לא משנה מהו אחוז האלכוהול בתירוש.

סיינט

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תשפוך, כולנו באותה סירה. 

 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וכולנו נשתה כנראה בירה של עודד במפגש אצל עמנואל.

אז עודד, דיר באלק!

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מבחינתי המסקנה הראשונה מהמפגש -  לבשל בלגיות בקיץ.