חימום היברידי - ממצאים והמון שאלות

41 תגובות [לתגובה האחרונה]
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ניסיתי את המערכת המשולבת - יש לי חימום גז מהתחתית + כף חימום 2000W.

מיידית היה קל להבחין שיש כף חשמלי בסיר. המיים (ואחר-כך התירוש) התחממו במהירויות שלא הכרתי.

לקראת הספרג' עשיתי ניסיוי ומדדתי טמפרטורות וזמן. 13 ליטר מיים התחממו מ 17 מעלות ל77 מעלות ב20 דקות בדיוק. הלכתי לוויקיפדיה והתחלתי להכפיל. חישבתי את הכל בBTU כי זה מה שמצאתי ראשון.

13 ליטר מים = 13 קילו מים = 28.6 פאונד מים

60 מעלות סלציוס = 108 מעלות פריינהייט

כמות האנגיה שנכנסה למים --> 28.6 כפול 108 = 2894.4 BTU. אם הייתי מחמם שעה אז זה 3 פעמים (60/20) מה שיוצא 8683.2 BTU לשעה.

בקילו-וואטס זה יוצא 2543 (לאחר שמכפילים בקבוע המרה 0.292875)

התוצאות הוכיחו לי חשש כבד - הגוף חימום הוא בעל הספק של 2000 W ומכאן שההספק האפקטיבי של הכירה שלי הוא טיפה מעל 500 W!!! שמתי לב שמשהו מאוד לא בסדר בכירה (אש נמוכה כבר כמה זמן) אך עכשיו יש לי הוכחות (יכולתי גם קודם אבל התעצלתי כמו כל כומר טוב).

 

עכשיו כמה שאלות לחכמים או בעלי ניסיון שבינינו:

1.- האם החישובים נכונים? אני קצת מוטרד מהתוצאה הנמוכה. כמה חום אתם מעריכים עזב לסביבה תוך כדי החימום?

2.- לפי החישובים, הגז אחראי ל20% מהחום (אנרגיה) מכאן שחישוב מהיר מביא אותנו ל 1736.84 BTU לשעה. אני ראיתי בyoutube חברה שעובדים על 55000 BTU ולכן ציפיתי להרבה יותר (לפחות 5000 BTU אפקיבי לאחר הכפלה במקדם אפקטיביות של 0.3) - אלו מספרים היגיוניים לדעתכם?

3.- האם ווסת 100 מיליבר יכול לתת את הסחורה או צריך יותר לחץ?

4.- הכירה היא בעלת קוטר של 20 ס"מ. היא נראית מאוד רצינית - האם יתכן שיש לתקן/לכייל אותה? אפיה אתם ממליצים?

5.- השארתי את הכף בלבד במשך הBOILING (זה היה לפני החישובים) והמון מיים התאדו. מה הפרקטיקה הנכונה - לבחור גוף חימום של 1000 או 1500 וואט או פשוט לכייל את התוכנה בירסמידס לקצב אידוי יותר גדול? או זה פשוט לא משנה?

6.- מה קורה בדיוק תוך כדי האידוי? רק מים מתאדים או גם חומרים אחרים? הגיוני לצפות שהגראביטי יעלה תוך כדי?

 

שימו לב - אני יודע ש2 או 3 חברים קבועים יענו לשאלות אלו וטוב שכך. האמת שיכולתי פשוט להרים להם טלפון כי אני יודע שיש להם תשובות ואני מחשיב אותם חברים טובים שלי. אבל לא בשביל זה ישנו הפורום הזה. בנוסף אליהם (ולא במקומם), הייתי שמח לקבל תשובות מחלק סביר מה +100 חברים הרשומים בפורום זה. אני בטוח שלהרבה יש מה לתרום. המטרה פה היא לשתף וללמוד.

 

תודה לכולם וסילחו לי על השירשור הארוך,

סיינט

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. לא בדקתי את החישובים אבל אני מעריך אבדן חום לסביבה בסדרי גודל של 40% מהלהבה ועוד 10-20% גרך דפנות הסיר.

2. עזוב גז. רק חשמל.

3. ראה 2 לעיל

4. ראה 2 לעיל

5. עם הזמן תכיר את תכונות המערכת ותכייל בהתאם את התוכנה. לדעתי חשוב מאוד. זה קצת מטריד בהתחלה אבל אח"כ הבישולים מאוד צפויים ואין הפתעות.

6. יש שיחרור של חומרים נוספים, בהחלט. גם חומרים לא רצויים. זה שבשלב זה של בישול בירה (נסיון של שנה?) אתה מהרהר על האפשרות שהגרביטי עולה תוך כדי בישול מדהים אותי. מנסיוני הגרביטי עולה בערך ב-6 נקודות בשעה. אבל זה תלוי מערכת. בקצב אידוי רב יותר הגרביטי יעלה יותר.

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני ראשון, כמעט ראשון

 

הכנסתי את הערכים שלך לקובץ שמחשב הספקים וזמני חימום,  יוצא בדיוק 2900W, אז החישוב שלך ככה"נ נכון.

הכף החשמלית מדורגת ל2000W ב230V , המתח בפועל יכול להיות נמוך עד 210V כלומר 10% פחות גם בהספק - 1800W במקרה הגרוע

בכל מקרה זה לא מסביר את ההספק הנמוך להחריד מהכירה, משהו שם לא בסדר. צריך לעבוד עם ווסת שמתאים לדיזה שקיימת בכיריים, חוסר התאמה בין הדיזה לווסת יגרור ביצועים חלשים מאד.

 

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, כירות שדה מתוכננות לעבוד עם וסת 100 מיליבר. אני לא חושב שאפשר להחליף בהן דיזה.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ל2 החברה הקבועים שלי --> תודה רבה!!!

אי.זי., אני לא יכול לעובר לחשמל נטו. אין לי יותר אמפראג' וחוץ מזה, אני מכבד את עצמי (כולל השערות בחזה)

בוא נראה מה עוד יש לפורום הזה לספר...

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לך שקע 16A???  לא יכול להיות. נקודת החשמל של מכונת הכביסה תספק את הסחורה. 

לי זה מספיק בהחלט מאמין שגם לך. הספק מקסימלי 3000 וואט לא מצאיך נקודה חזקה יותר.

אבל אם אתה מעדיף להשקיע קודם המערכת גז ורק אז לעבור לחשמל, סבבה.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

יש לי רק 10 אמפר :-(

לא מוכל לבשל בחדר כביסה :-)

3000W טובים ל20 ליטר באץ, קצת מאט לנפח של 40 ליטר.

אל תדאג להשקעה בגז - זה כבר קיים והיה יחסית זול.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וסת 100 מיליבאר שאתה צריך עולה כמו גוף חימום. איך זול??????

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

פרננדו, זה לא תירוץ, אפשר להחליף את המפסק בלוח ל- 16 אמפר .

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

חישוב אינטואיטיבי

אם הגז היה אחראי על 20% מהאנרגיה ולקח לך 20 דקות לחמם ב 60 מעלות 13 ליטר אז...

במקרה והיית משתמש רק בגז (תחת ההנחה של אחראי על 20%) הייתה יכול לצפות שיקח לך יותר משעה וארבעים (איבוד חום לאורך זמן) לעשות זאת עם הגז בלבד.

אם זה היה משך הזמן של החימום שלך בבישולים הקודמים אז בטוח כבר ידעת שיש לך בעיה חמורה במערכת הגז ולא הייתה מפנה את השאלה לפורום.


הצעה - תחזור לרישומים שלך ותבדוק כמה זמן לקח לך לחמם לפני שהוספת כף חשמלית ומשם תחשב "אחורה" את יחס החימום בין הגז לחשמל.


בהקשר לשאלה 6 - כמו איזי - כן ובטח.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

זה לקח די הרבה זמן. אני שילבתי בין תהליכים ולכן היה מורגש פחות אבל היה בהחלט איטי. זה החמיר לאחרונה. אני אבדוק סתימות.

סיינט

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, לגבי נושא הגרביטי - ברור שהוא עולה עם איבוד המים. (וגם כל מיני חומרים נוספים שמתנדפים שם)

אני בודק גרויטי כרבע שעה לפני סוף הרתיחה ובמידת הצורך מתקן בהוספת מים רותחים. מכיוון שאני משתמש בסיר קטן יחסית (28 ליטר) אז בד"כ אני צריך לתקן בהוספה של ליטר -ליטר וחצי.

עודד
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני מוסיף את המים כחלק מהליך הקירור (כך שהמדידה היא בסוף, אחרי הקירור). המים המוספים הם מים שהורתחו יום קודם.
וכן, אידוי נוזלים ומרכיבים נוספים מעלה גרביטי, יש גם יחס בין המרירות לבין כמות הנוזל המבושל (יותר מים יכולים לספוח יותר חלקיקים נוספים). ווסת לחץ לפני הכירה מכין את הלחץ הרצוי לכירה לפעולה אפקטיבית.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני מריח רכז????

:-)

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מריח חוסר רצינות.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דוגמא לא נכונה להמחשה בלבד - נניח שהתירוש כולל עופרת ואתם אומרים שגם המים וגם העופרת מתאדים באחוזים שונים, אז הייתי יכול לצפות שהגראביטי תרד ובהרבה.

השאלה היא, מה עוד נאבד שם ברתיחה? דברים שטוב לאבד? דברים שחבל? האם הוספת מים היא טכניקה נכונה (כי אכן כולם הסכימו שמאבדים יותר מאשר רק מים)? האם ניתן לשערך את הגראביטי הסופי על ידי הורדה של נפח בגראביטי שווה ל1 או זה בכלל לא נכון בגלל אותם החומרים שמתאדים?

ואם כבר, מהם החומרים בדיוק שמתאדים?

עדיין אשמח לקבל תשובות מאנשים שמבינים בגז - תודה,

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כבר כתבתי על כך בעבר, הוספת מים היא טכניקה טובה למי שלא יודע לתכנן מספיק טוב את הבישול. אם ידוע אחוז האידוי לשעה אין שום בעיה להוסיף את הנפח הזה בתחילת הבישול כך שבסופי יתקבל הנפח הרצוי בגרביטי המתוכנן. בבישול מתאדים מים רבים, בד"כ 10% עד 15% מנפח המים. שאר החומרים זניחים מבחינת הנפח שלהם או המסה. מדובר בתוצרי לוואי של הבישול אך גם בארומות הכשות. לכן, הבישול צריך להעשות עם מכסה פתוח חלקית.

אנשים שמבינים בגז? מה אתה עוד רוצה לדעת? קיבלת ממני תשובה שמבוססת על נסיון. להזכירך, עד לא מזמן אני בישלתי בגז ואכלתי לא מעט מרורים.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תשובה טובה. אחלה.

צריך להיות לפחות 10 אנשים בפורום זה שמבינים משהו בגז אכן רובם מבשלים איתו... נחכה בנראה... עוד מוקדם להתאכזב מחדש...

סיינט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו

נסה להשאיל ווסת 100 ממישהו שיש לו ועבר לחשמל או שמוכן להשאיל לך

ובדוק שוב

בפעם היחידה שבישלתי עם ווסת כזה החימום היה מהיר ביותר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, בקישור הזה תמצא פיתרון לבישול בירה.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

עמנואל...באמת?!

ואליך פרננדו. לגבי מה שאתה עושה אני לא כל כך בעד. אתה מכניס עוד משתנים למערכת הבישול שלך ובמקום לעשות אותה פשוטה אך מתוחכמת, אתה עושה אותה מורכבת.

אני ממליץ לך לבחור בשיטה אחת וזהו: או גז או חשמל. כך תוכל לחשב במדויק יותר את איבוד החום.

אני בעד גז כי אני מבשל כעת בגז, אבל בתקווה לא להרבה זמן...

 

חוץ מזה כבר יצא לי לדבר עם החברה מהלאפינג בודהה וגם הם משתמשים בכף חשמלית של 2000W על מנת להאיץ את הרתחת הנוזל. בשבילהם זה עובד מצויין ללא איבוד מיוחד של נוזל, או כמו שענואל אמר - צריך לדעת לחשב מראש כמה מים צריך ואז אין הפתעות. מעבר לזה המערכת שלהם מבוססת על חשמל, והם לא מערבבים בין השיטות השונות. מה שמבסס את טענתי: בן אדם, אתה צריך לבחור..!!

If you don't stand for something

You will fall from anything

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

זה מה שיש לי, 100 מיליבר.

אני אבדוק אם יש סתימות ואעדכן.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הסתימה היא ההתנגדות לעבור לחשמל. אפילו מכוניות עוברות היום לחשמל.

פרננדו - פה? אתה צוחק!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לא כולם מבינים מה אני מנסה לעשות כאן אבל זה בסדר כי אכן לא הסברתי את זה עדיין.

אני צריך פתרונות למערכת הגז שלי. לעבור לחשמל לא יפתור את הבעיה שלי וזאת לא החלטתי. מי שיכול לכבד את זה נהדר ומי שלא, יש שירשורים אחרים. הפורום הזה לא אמור להיות בית לדמגוגיה אלה דווקא לעודד שוני.

אני עדיין צריך פתרונות שימושיים למערכת הגז שלי.

סיינט

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, אני לא מבין למה אתה מסתבך כל כך.

ברור לך שיש לך סתימה במערכת - תזמין טכנאי גז והוא יפתור לך את הבעיה.

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי פיתרון שימושי למערכת הגז שלך. דודה שלי מפסלת בפסולת ברזל.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, כבעל נסיון במערכת בישול בגז אני יכול להגיד בוודאות כמעט מלאה שאין אפשרות לסתימה במערכת ושעדיין תהיה להבה.

חריר יציאת הגז כל כך קטן שכל סתימה ואף הקטנה ביותר תמנע זרימה בכלל. הבעיה יכולה להיות בלחץ הגז או בכמות האויר המסופקת לבערה.

אם היינו מקבלים צילום של המבער אפשר היה לעזור. רק דיבורים לא מאפשרים לתת עיצה מועילה.

פרננדו, אם אתה רוצה עיצה אתה חייב להסביר מה אתה עושה. אחרת אנחנו יורים בחושך עד שמתייאשים. אני עדיין לא מבין מה אתה מגדל שם. תן צילום של הכף החשמלית, אני מדמיין כף מרק מחוברת לחשמל. מה המסתוריות הזאת?

פרננדו, אני לא מקבל את הקביע שאתה לא יכול לעבור לחשמל ולא מבחירתך. נקודת החשמל החזקה אצלי נמצאת בקומה אחרת ממקום הבישול. בשביל זה יש כבל מאריך. גם אני לא מבשל בחדר בכביסה.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזי, כבעל נסיון בפתיחת סתימות גז אני חולק על נסיונך ושמח לספר לך שכבר ראיתי זרימת גז חלשה בגלל סתימה בחריר.

אני מסכים עם שאר הודעתך.

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, אני לא מתווכך עם בעל נסיון. חוזר בי בעניין הסתימה.

רק שלהבנתי הכירה של מיסטר (יש לקרא עם פתח מתחת ל"מ") פרננדו מצויידת בברז ששולט על שטח החתך של הדיזה, כלומר, סגירת הברז תשחרר את הסתימה, קשה להניח שתיווצר סתימה. כנראה אני טועה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
אריאל עבודות גז סיווג: טכנאי גז  כתובת: נחל פראן 10/1, מודיעין טכנאי גז רמה 2 ביצוע כל עבודות גז תיקוני דליפות הוספת נקודות וקווי גז, חימום מערכות מים על גז  052-2984632  איש קשר רוזן אריאל   אני השתמשתי בשירותיו והייתי מרוצה מאד.    
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ובכן... היום בדרך הביתה התקשר אלי רון ונתן לי כמה טיפים לגבי טיפול בדיזות. בסוף לא השתמשתי בטיפ שהוא נתן לי אבל זה נתן לי מספיק מוטיבציה כדי לפרק את כל המערכת (או מה שניתן) ולנסות לתקן.

אבל נתחיל מההתחלה - ככה נראתה הלהבה היום אחרי הצהריים (ומאז שקניתי את כירה מאבי ב 100 שח - אתה תותח אבי!)

 

בדיוק נועם התקשר אלי. ניהלנו אחת מהשיחות הרגילות שלנו בהם אני מתעסק במשהו אחד, הוא במשהו אחר (תמיד קשור לבירה או לציוד בירה) ותוך כדי אנחנו מספרים אחד לשני מה עושים ומחליטים איך להמשיך. בהחלט סינררגיה יפה ביותר.

פירקתי (או פירקנו) את המערכת ובפעם הראשונה בחיים הגעתי לממלכת הדיזות. אבל היה ברור שמה שאני רואה זה לא ממש דיזה אלה חומר אחר שמיד זיהיתי אז Emanueltina. החומר נדבק לדיזות ולא נותן לגז (או לכל רעיון אחר) לעבור.

ככה נראה הצינור שבסופו הדיזה. שימו לב שכולו בנוי מפליז (מתכת רכה) ולא היה ניתן לפרק יותר בלי להכשיל את החומר.

המשך יבוא...

סיינט

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ישר רצתי למכולת השכונתית בקניתי את חומר ניקוי המתכות הכי יעיל וחזק שידועה למדע המודנית. לשמחתי גיליתי שעדיין מוכרים אותו בבקבוקים של ליטר וחצי ועלותו לא עולה על 6.50 שקלים. הרבה יותר זול מיוד!

תמונות - לפני, תוך כדי ואחרי שעתיים:

איזה חומר ענק!

הדיזות נראו שונות מאשר ציפיתי. במקום חורים בצורה של NOOZLE דווקא נראו כמו פינים קפטנטנים והגז יצא דרך ה CLEAREANCE בינם לבין המשטח העגול. היו 5 פינים כאלה, אחד במרכז ועוד 4 מסביב (כל 3 שעות).

לא התאפקתי והרכבתי לבדיקה...

המשך יבוא...

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הרכבתי. הדלקתי וקיבלתי להבא גבוהה וצהובה מאוד

הבנתי שחסר חמצן, התחלתי לפתוח את הטבעת (סוג של JACKET) מסביב לדיזה והדלקתי כדי לראות את התוצאה. עצרתי כשקיבלתי להבה יפה וכחולה (כמו ראש של כומר!)

בהחלט שיפור גדול!! שמתי סיר עם מים על הכירה וזה נראה כמו סילון קטן (נכון שתמונות של אש יפות? בא לי לשרוף את השירשור הזה!)

כל מה שנשאר זה לבצע ניסוי ולהבין איפה עומדים.

המשך יבוא...

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תתן לחושך להטעות אותך.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יפה מאד!

וכל הכבוד לחברת קוקה קולה על המוצרים המצויינים שלהם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הרצתי ניסוי - חיממתי 10 ליטר מים. המדידות התחילו כשהמים היו ב22 מעלות. אחרי 15 דקות בקיוק המיים הגיעו ל78 מעלות.

באמנעות אותן הנוסחאות שבתחילת השירשור, מצאתי שהכירה נותנות לי 9200 BTU שעה אפקטביים (אנרגיה הנאגרת במים)! או כ2700 וואט.

ביחד עם כף חימום (1800W) המערכת הגיעה ל 4500 וואט או 15400 BTU לשעה אפקטיביים.

המערכת מסוגלת לחמם 25 ליטר מטמפרטורת החדר (20 C) לרתחה בחצי שעה. לא רע בכלל. האמת שציפיתי לטיפה יותר אבל לא צריכים להתחזר.

 

בכל אופן, תודה מאוד לכל החברים שעזרו. מקווה שעוד כמה מאיתנו למדו משהו מעניין ולא בזבזתי את זמני בכל ההסברים והתמונות.

אלה שמעניין אותם רק לשאול איפה קונים משהו בזול מקווה שלא סבלתם הרבה.

ואלה שבאים לפה רק ללמוד ולא לשתף כלום... תעופו מהשירשור הזה!!

 

לילה טוב,

סיינט

Location

MPO Arvot HaYarden
Bey Ha'Arava
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/10/2010

סיינט,

 

שאפו על השרשור הזה.

אני עוקב אחריו מהרגע שהוא התחיל (קיבלתי איזה 20 ומשהו אימיילים עליו...) ובשם הרוב הדומם (אלה שמגיעים הנה ללמוד יותר ולתרום פחות), אני רוצה להגיד לך שהשרשור הזה הוא עבודת מופת של פורום בריא ומקצועי. ממש דוגמא לאיך צריך להתנהג פורום:

עלתה בעיה. הבעיה נוסחה בצורה בהירה ועובדתית (אבל לא יבשה :-))

היה דיון של באי הפורום, הדיון היה ממצה ותרם את חלקו לפתרון הבעיה.

פתרון הבעיה הוצג גם הוא. לא רק שהוא הוצג, הוא גם בא לידי ביטוי בתמונות, מספרים ועובדות שמאפשרות לכל מי שרוצה ללמוד מנסיונם של אחרים (למשל, אני...) לעקוב אחרי הסיפר ו-ל-ל-מ-ו-ד ממנו. פשוט תענוג צרוף.

ישר כח!

בירה עמיקתא

קיבוץ בית הערבה

צפון ים המלח

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה רבה יניב. מאוד מעריך את דבריך.

סיינט

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

1. ממש להבה מדליקה :-)

2. עדיין אתה יכול להחליף את הפקק בלוח החשמל ל- 16A

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אומנם שיפור גדול אבל מבוער כזה הייתי מצפה להספק יותר גבוה.

זה נראה כמו בוער 108, כדאי להתייעץ עם בעלי מקצוע לגבי ההספק שלהם.

 
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

פרננדו, אולי תתן גם לחלק השני של הבוער לשתות קצת לניקויי.