שלום לכולם,
שמי תומר ושלשום (יום חמישי) הכנתי את הבירה הראשונה שליץ
הבעיה שעברו כבר כמעט 48 שעות ואני לא רואה תסיסה בנשם.
עזרה? רעיונות? הכל התקבל בברכה.
תהליך ההכנה אם זה חשוב:
חיטי כל הציוד עם אמוניום רבעוני ל- 15 דקות לפי ההוראות.
בישול גרעיני חיטה, הוצאת השק ובישול הלתת (אבקתי).
הוספת הכישות ובישול.
קירור התירוש במי קרח (בתוך אמבט)
ההעברה למיכל תסיסה.
במיכל כבר היו מים לצורך השלמה ל- 20 ליטר - המים היו מורתחים ומקוררים.
בדקתי צפיפות: O.G. = 1050
הוספתי שמרים (WB-06) לאחר שהתססי אותם כחצי שעה עם חלק מהתירוש.
סגרתי את המכסה, הכנסתי את הנשם ומלאתי בו מים.
בדקתי אטימות ע"י לחיצה על המכסה וראיתי שמפלס המים עולה.
אפילו הקפתי את המכסה עם דבק חבלה כדי שלא יצא במהלך התסיסה.
מה יכול להיות?
האם זה בסדר או יש צורך להוסיף שמרים?
תודה מראש,
תומר