תמונות מיום בישול - BIAB BREW DAY

אתמול בישלתי בישול שלישי בסיר המרובע שלי. הצלחתי לצלם כמה תמונות תוך כדי:

החומרים מוכנים:

 

הסיר עובד לו:

(ואגב, מצאתי פטנט לחסכון בזמן. מלאתי את הסיר בבוקר וכיסיתי אותו. לפני שיצאתי מהמשרד בערב, התקשרתי הביתה וביקשתי מאשתי שתלחץ על מתג ההפעלה. כשהגעתי חיכיתי עוד 5 דקות והמים היו ב strike temp)

 

הלבשת השק לתוך הסיר, ומבט פנימה:

 

הוספת הגרעינים וערבוב טוב:

 

לילה טוב למאש:

במהלך המאש ערבבתי פעם אחת. אחרי שעה של מאש הדלקתי את גוף החימום והעליתי את הטמפ' ל75 מעלות למנוחה של 10 דקות.  לאחר מכן שלפתי את השק:

 

 

אח"כ 90 דקות רתיחה. אתה כשות הוספתי ב40 דקות לסוף:

יופי של אידוי:

 

בזמן הרתיחה חיטיתי ג'ריקן לטובת NO-CHILL:

ולאחר סיום הרתיחה והמתנה של כ1/4 שעה לשקיעת המוצקים, העברתי את התירוש הרותח לג'ריקן:

סה"כ, כ4 שעות עבודה לא כולל זמן הנסיעה מת"א למודיעין (בזמן הזה המים כבר התחילו להתחמם).

וקרדיט לפרננדו על הגלגלים העצבניים ולרון על הריתוך התותחי!

עדכון: שכחתי לציין שהבישול היה של סטאוט שיבולת שועל לפי המתכון של JZ:

http://www.brewmate.net/recipes/qLhLN5rF0EUCjuT10FO7.xml

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

נועם,

   איפה קנית את מערכת א.י.ש.ת.י. לחימום אוטומטי של המים באמצעות התראה טלפונית?

תוכל לספר יותר על המערכת? איזה תקנים יש עליה? יש לה כ.ו.ס.י.ת 9000?

המעורפלת שלומדת

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יופי של מערכת

השאלה היחידה שיש לי היא איך מנקים מיחם כזה אחרי הבישול.

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האמת שדי בקלות:

מגלגלים את המיחם קרוב לנקודת ניקוז המים במרפסת (ושוב תודה לפרננדו ולרון),

שוטפים את כל המשקעים עם צינור ונותנים לכל המים להתנקז מהיציאה התחתית של הסיר.

סקוץ' וסבון כלים, שוב שטיפה. ניגוב מבחוץ עם חומר לניקוי חלונות וזהו. נקי.

פעם ב צריך יהיה לבצע הרתחה עם חומץ או משהו כדי להבריק את גופי החימום.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יפה מאוד

יש שם עוד מיחמים כאלה?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחלה סיר,

איך שמירת הטמפרטורה בזמן המאש?

 

לעניין חסכון הזמן בחימום המים ,

כרגע אין לי בקר טמפרטורה אז אני משתמש בטיימר פשוט http://www.hydrogrow.co.il/products/22585

ממלא חלק מכמות המים הדרושה  +- 50%, מעריך מתי אני מתכנן להגיע/להתעורר ומכוון את הטיימר בהתאם.

המטרה שהמים ירתחו כשאגיע ואז דילול עם מי ברז מביאה אותי לטמפרטורת המטרה. 

עובד לא רע.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני עדיין חוקר את עניין איבוד הטמפ'. אני חושש שהוא לא טוב במיוחד בגלל ה HEAD SPACE העצום שמעל המאש.

ואגב, אצלינו קוראים לזה שעון שבת. יש לי רק 3 כאלו בבית...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

יפה מאוד,

אחלה פיתרון לחיסכון בזמן, השלב הבא לשלב בפיתרון את הכנסת השק והגרעינים בטמפ' המתאימה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון, בקיצור מה שאתה אומר זה:

דקלה, תקראי לי כשהבירה מוכנה. אני כבר אשתה אותה בעצמי. תודה".

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

Laughing

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, זה נראה נהדר.

תתחדש.