אתמול בישלתי בישול שלישי בסיר המרובע שלי. הצלחתי לצלם כמה תמונות תוך כדי:
החומרים מוכנים:
הסיר עובד לו:
(ואגב, מצאתי פטנט לחסכון בזמן. מלאתי את הסיר בבוקר וכיסיתי אותו. לפני שיצאתי מהמשרד בערב, התקשרתי הביתה וביקשתי מאשתי שתלחץ על מתג ההפעלה. כשהגעתי חיכיתי עוד 5 דקות והמים היו ב strike temp)
הלבשת השק לתוך הסיר, ומבט פנימה:
הוספת הגרעינים וערבוב טוב:
לילה טוב למאש:
במהלך המאש ערבבתי פעם אחת. אחרי שעה של מאש הדלקתי את גוף החימום והעליתי את הטמפ' ל75 מעלות למנוחה של 10 דקות. לאחר מכן שלפתי את השק:
אח"כ 90 דקות רתיחה. אתה כשות הוספתי ב40 דקות לסוף:
יופי של אידוי:
בזמן הרתיחה חיטיתי ג'ריקן לטובת NO-CHILL:
ולאחר סיום הרתיחה והמתנה של כ1/4 שעה לשקיעת המוצקים, העברתי את התירוש הרותח לג'ריקן:
סה"כ, כ4 שעות עבודה לא כולל זמן הנסיעה מת"א למודיעין (בזמן הזה המים כבר התחילו להתחמם).
וקרדיט לפרננדו על הגלגלים העצבניים ולרון על הריתוך התותחי!
עדכון: שכחתי לציין שהבישול היה של סטאוט שיבולת שועל לפי המתכון של JZ:
http://www.brewmate.net/recipes/qLhLN5rF0EUCjuT10FO7.xml