שלום לכולם,
אחרי הרבה זמן של הורדת פרופיל (לא בכוונה, החיים הכתיבו), חזרתי לחיים ואני רוצה להזמין אותכם לפרוייקט שמרים חדש. לחדשים פה ולאלה שזיכרון זה לא מהתכונות החזקות שלהם, אפשר לקרוא בפוסטים האלה על פרויקט השמרים הקודם שעשינו בנובמבר 2011 (לפני יותר משנתיים).
הנוהל הוא כזה:
200 בירה יבושלו במבשלת העם. הבירה תהיה בהירה, קלה ומתונה בטעמי כשות ולתת. לאחר סיום הבישול ולאחר קירור הבירה, היא תחולק ל-20 דליי תסיסה של מבשלים ביתיים, שיקחו אותה הביתה ויתסיסו אותה, כל אחד עם זן שמרים אחר. לאחר סיום התסיסה כל אחד מהמשתתפים יבקבק את הבירה וכשהבירה תהיה מוכנה - נתכנס (המשתתפים ושאר חובבי ציון כמובן) למפגש טעימה רוחבית של הבירות. מנסיון העבר היכולת ללמוד מניסוי כזה עולה אלפי מונים על כל מאמר או ספר שאפשר לקרוא והשנה יש לנו תחת הידיים מגוון מטורף של שמרים שיעשו את זה עוד יותר מעניין.
מתנדבים לקחת חלק בניסוי:
מי שיש לו שמרים מעניינים (למעשה נדרשים גם מבשלים עם שמרים "סטנדרטיים" יבשים ובכלל) ושיש לו נסיון מספיק ופרקטיקה טובה לוודא שלא יהיה זיהום בשלב התסיסה ו/או הביקבוק ושהתסיסה תהיה בריאה ותקינה. נדרש גם שיהיו תנאים נאותים לתסיסה בהתאם לזן השמרים הנבחר (מקרר תסיסה וכו'). המשתתפים ידרשו להיות נוכחים בבישול (או לפחות להגיע לקראת סוף הבישול) ולהביא איתם מיכלי תסיסה ונשמים נקיים ומחוטאים.
מבשלת העם תספק את חומרי הגלם ואת התויות. המשתתפים בניסוי יספקו את הבקבוקים ואת השמרים.
לוחות זמנים:
הבישול מתוכנן ליום שני ה-13/1/2014 (עוד שבועיים...) בשעות אחה"צ/ערב.
אירוע פתיחת הבקבוקים והטעימה המשווה מתוכנן לסוף חודש מרץ (מועד מדוייק ייקב ויתוקשר בהמשך)
איך משתתפים?
בדקו שאתם פנויים ביום הבישול, וודאו שיש לכם איזה שמרים מעניינים (ושאף אחד עוד לא תפס אותם לפניכם) ואז תרשמו תגובה לפוסט זה עם השם וסוג השמרים בהם אתם הולכים להשתמש. אם אתם בתחילת הדרך או אם אתם לא מרגישים מספיק בטוחים - בבקשה חכו לפעם הבאה או הצטרפו למבשל מונסה יותר שמשתתף בניסוי. לאירוע הטעימה המשווה כולם כמובן מוזמנים, אז שלא תהיו מודאגים לגבי זה - בין אם אתם משתתפים ממש או לא.
זהו. אפשר לצאת לדרך. יהיה כיף!!! אם יש שאלות - תשאלו חופשע ואני אנסה לענות.
דגן
עדכון 1/1/2014:
בינתיים יש לנו 9 משתתפים עם מגוון יפה של שמרים, אפשר לראות בטבלה הזאת:
http://goo.gl/lUn5PO
עוד 11 מקומות פנויים.