פרויקט השמרים 2013

74 תגובות [לתגובה האחרונה]
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלום לכולם,

 

אחרי הרבה זמן של הורדת פרופיל (לא בכוונה, החיים הכתיבו), חזרתי לחיים ואני רוצה להזמין אותכם לפרוייקט שמרים חדש. לחדשים פה ולאלה שזיכרון זה לא מהתכונות החזקות שלהם, אפשר לקרוא בפוסטים האלה על פרויקט השמרים הקודם שעשינו בנובמבר 2011 (לפני יותר משנתיים).

הנוהל הוא כזה:

200 בירה יבושלו במבשלת העם. הבירה תהיה בהירה, קלה ומתונה בטעמי כשות ולתת. לאחר סיום הבישול ולאחר קירור הבירה, היא תחולק ל-20 דליי תסיסה של מבשלים ביתיים, שיקחו אותה הביתה ויתסיסו אותה, כל אחד עם זן שמרים אחר. לאחר סיום התסיסה כל אחד מהמשתתפים יבקבק את הבירה וכשהבירה תהיה מוכנה - נתכנס (המשתתפים ושאר חובבי ציון כמובן) למפגש טעימה רוחבית של הבירות. מנסיון העבר היכולת ללמוד מניסוי כזה עולה אלפי מונים על כל מאמר או ספר שאפשר לקרוא והשנה יש לנו תחת הידיים מגוון מטורף של שמרים שיעשו את זה עוד יותר מעניין.

מתנדבים לקחת חלק בניסוי:

מי שיש לו שמרים מעניינים (למעשה נדרשים גם מבשלים עם שמרים "סטנדרטיים" יבשים ובכלל) ושיש לו נסיון מספיק ופרקטיקה טובה לוודא שלא יהיה זיהום בשלב התסיסה ו/או הביקבוק ושהתסיסה תהיה בריאה ותקינה. נדרש גם שיהיו תנאים נאותים לתסיסה בהתאם לזן השמרים הנבחר (מקרר תסיסה וכו'). המשתתפים ידרשו להיות נוכחים בבישול (או לפחות להגיע לקראת סוף הבישול) ולהביא איתם מיכלי תסיסה ונשמים נקיים ומחוטאים.

מבשלת העם תספק את חומרי הגלם ואת התויות. המשתתפים בניסוי יספקו את הבקבוקים ואת השמרים.

לוחות זמנים:

הבישול מתוכנן ליום שני ה-13/1/2014 (עוד שבועיים...) בשעות אחה"צ/ערב.
אירוע פתיחת הבקבוקים והטעימה המשווה מתוכנן לסוף חודש מרץ (מועד מדוייק ייקב ויתוקשר בהמשך)

איך משתתפים?

בדקו שאתם פנויים ביום הבישול, וודאו שיש לכם איזה שמרים מעניינים (ושאף אחד עוד לא תפס אותם לפניכם) ואז תרשמו תגובה לפוסט זה עם השם וסוג השמרים בהם אתם הולכים להשתמש. אם אתם בתחילת הדרך או אם אתם לא מרגישים מספיק בטוחים - בבקשה חכו לפעם הבאה או הצטרפו למבשל מונסה יותר שמשתתף בניסוי. לאירוע הטעימה המשווה כולם כמובן מוזמנים, אז שלא תהיו מודאגים לגבי זה - בין אם אתם משתתפים ממש או לא.

זהו. אפשר לצאת לדרך. יהיה כיף!!! אם יש שאלות - תשאלו חופשע ואני אנסה לענות.

דגן

עדכון 1/1/2014:

בינתיים יש לנו 9 משתתפים עם מגוון יפה של שמרים, אפשר לראות בטבלה הזאת:
http://goo.gl/lUn5PO

עוד 11 מקומות פנויים.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

WLP300

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בפנים

לא יודע עוד איזה שמרים

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מעוניין להשתתף.

שמרים - כל דבר יבש שאפשר להשיג בשוק המקומי.

Offline

Location

רינתיה 60
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

אני בפנים

יש לי כמה סוגים  של שמרים נוזליים WLP

029

585

023

072

002

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רוני - בחר לך זן שמרים שבאים לך טוב.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

הלכתי על S-33

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

WLP565 - Belgian Saison

או WLP050 - Tennessee Whiskey

מה שתבחרו.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לך על הוויסקי, נשמע יותר אקזוטי.

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

טוב נלך על 565

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני, עם WLP 008

עודד
Offline

Location

רינתיה 60
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

אני בוחר 

WLP072 FRENCH ALE

 כי הצרפתים תמיד היו חזקים באלכהול

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אולי שווה לראות הבדלים בין שמרים נוזליים ליבשים

לדוגמא שמרי חיטה 300 מול מינכן או 06 וכדומה

 

Theres nothing like a good brew

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קדימה דניאל - אתה בפנים עם אחד מהם?

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

גם אני :-)   WLP002

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אני אשמח מאוד להצטרף עם שמרים "סטנדרטיים" - 04 או 05. אם למישהו יש זן מעניין והוא מוכן לחלוק - בכיף.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גיל, בשלב זה רשמתי אותך עם US-05. אם יהיה שינוי תעדכן.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גיל,

אם בא לך לגדל סטארטר אתה מוזמן לבוא לעשות אצלי סיור בספרייה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

תודה על ההזמנה, נועם, כבר התארגנתי על 05 :)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

קיבוץ אילון
גליל מערבי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/14/2013

הי,

מעניין מאד, אשמח להשתתף , תגיד איזה סוג שמרים ואצטייד בו.

דורון.

מבשלת הנחלים

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למשל אלה:

Lallemand Belle Saison שמרי סייזון יבשים של Danstar

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

איפה אפשר לקנות שמרי בחזון יבשים בארץ?

Theres nothing like a good brew

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

שחר\רשף

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

יש טרמפ הלוחזור מלחיפה או הסביבה?

Location

רבי פנחס
תל אביב יפו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2013

אשמח להצטרף. כרגע עם דנסטאר נוטינגהם.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נרשם. תודה.

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

בפנים!

WLP076 - Old Sonoma

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

אלכס פוקס's picture

Location

המוכתר 3
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/12/2012

יש לי שמרי שמפניה d-47. ראיתי שאנשים כותבים שיוצאת בירה לא רעה. אפשר לנסות.

 

עדכון:

**לצערי לא אוכל להגיע בגלל עבודה, אבל אם מישהו יהיה מעוניין אני יכול להעביר את השמרים.

 


אלכס

מבשלת בירה בייתית Taekwonbeer -
www.taekwonbeer.com

וכמובן מועדון הטאקוונדו שלנו:
www.kstkd.com

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

ראיתי שיש מחסור בלאגרים.

יש לי WLP-830 וגם S-23 אבל אני לא בטוח שיהיה לי מקום במקרר תסיסה עד יום שני.

יש לי גם WB-06 שיכולים לתסוס בטמפרטורת חדר של 16-18 מעלות אם זה מעניין. מה אתם אומרים?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ציון - אם יש לך אפשרות ללכת על לאגר - זה בהחלט יכול לתרום ולהיות מעניין.

 

דגן

Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/03/2013

אשמח להצטרף לניסוי.

כרגע יש לי T-58 שישמחו להכנס לדלי עם תירוש.



מיכל תסיסה ריק הוא מיכל תסיסה עצוב.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הצלחתי לגדל שמרי וסטמאלה מבקבוק של טריפל 

שהם wlp530 יהיה מעניין להשתמש בבהם עדיין לא סגור

אם אתפנה להגיע אך אשמח לעזרה אולי אחד המשתתפים 

בסביבה יכול להביא לי דלי תירוש

 

Theres nothing like a good brew

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

בשמחה אביא לך, צור קשר.

 

דגן- יש הערכה לגרביטי של הבירה? אני רוצה להתחיל לעבוד על הסטרטר...

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעולה. גרביטי מתוכנן 1.043 (אני אעלה את המתכון עוד מעט)

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אולי שאלה קצת טפשית, האם להביא את השמרים למפגש?

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אין צורך מיוחד להביא אותם אפשר גם להגיש בבית. (אני מגיש בבית) אני גם בונה על הנסיעה חזור כדי לאוורר את התירוש, בקיצור לשיקולך רוני

 


מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוקיי - מחר זה קורה - להלן עדכונים:

1. המתכון ל-200 ליטר:
32 ק"ג PALE
6 ק"ג VIENNA
3 ק"ג CARAMUNICH I
180 גרם כשות EKG ב-60 דקות
פרמטרים: OG 1.043, IBU 16.5, SRM 7.3

2. לוח זמנים:
אנחנו מתחילים את המאש בסביבות שעה 15:30-16:00 ומתכננים לסיים בוייל, לקרר ולחלק את התירוש למיכלי התסיסה שלכם בשעה 20:30.
מוזמנים להגיע בכל שעה מתחילת המאש, אבל חשוב להגיע עד 20:30 כי ברגע שאנחנו מתחילים לחלק את התירוש, זה קורה ברצף ואי אפשר לעצור ולחכות.

3. היערכות:
כרגע יש לנו 16 או 17 מבשלים בפרויקט - מה שאומר שכל אחד יקבל בערך 11-12 ליטר בגרביטי של 1.043 (לידיעת מי שמכין סטרטר ובכלל).
מנסיון הפרויקט הקודם, נראה שהכי כדאי לבצע את הגשת השמרים בבית ולא במבשלה (בדרך התירוש הולך להתאוורר טוב מטילטולי הנסיעה והוא יהיה בדיוק מוכן לקלוט את השמרים).
תביאו איתכם מיכל תסיסה נקי עם קצת חומר חיטוי בתוכו, כך שניתן יהיה לתת לו ניעור אחרון ולרוקן לפני הכנסת התירוש. וודאו שיש לכם נשם איתכם או דרך לסגור את פתח הנשם.
לא פחות חשוב - זו כמובן הזדמנות להביא בירה לשתות.

4. קשר:
בבקשה תעבירו אלי במייל (dagan @ hadubim.co.il) או בפרטי כאן מספר סלולרי שלכם, כדי שאפשר יהיה להיות בקשר ולתאם כינוס במידת הצורך. הנייד שלי 054-2884735.
המבשלה נמצאת באבן יהודה, רח' האלה 27. מנווטי ווייז מוזמנים לרשום פשוט "מבשלת העם".

5. המשתתפים (מקווה שלא פיספסתי אף אחד - אם כן, עדכנו אותי):
אבישי - 8
יהודה כהן
שחר קליין
רוני ולדמן
חביב טולדנו
ניצן זיצר ויוחאי מיטל
עודד בכר
יובל ואלעד - החזיר השוטה
רון בובליל
גיל ברונשטיין
דורון כהן - הסולם
גיא - מבשלת פנינה
אדם - מבשלת ג'ויה
ציון ס.
גיא ז.
דניאל אלמן

** מכיוון שכרגע עדיין יש 3 מקומות פנויים, אם מישהו מעוניין להצטרף - מוזמן.

להתראות מחר בערב

דגן

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

היי, נראה שהמקרר שלי לא יוכל להכיל את הלאגר (יש שם עדיין לאגר שלא סיים תסיסה) בימים הקרובים אז אני מתכוון להשתמש ב WB06.

אם מישהו רוצה WLP830 בשביל הניסוי ויש לו מקום במקרר, אני מוכן לתרום את המבחנה.

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

היי,

זה זמן שאני מחפש שמרי wlp007\שמרים לסייזון, אשמח מאוד אם למישהו יש ספייר ויוכל להביא הערב. כמובן שאשמח לחלוק שמרי WLP002\WLP300\WLP530\WLP720 שברשותי.

מי ייתן והשמר במבחנה ינצח..

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

יש לי 568 שיצאו מעוגת שמרים אם בא לך.
מקווה שהם יהיו טובים.
אשמח ל720.

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אין לי כרגע שמרים להציע, פרט ל WLP002 שכבר יש לך, אבל אשמח למנה של WLP300

תודה

רון

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה לכל מי שבא הערב למבשלה לירית הפתיחה של פרוייקט השמרים 2014.

התירוש חולק ל-16 מנות של כ-15 ליטר כל אחת ועכשיו הוא בידיהם האמונות של 16 משפחות אוהבות. תשריינו לכם כבר את סוף מרץ לאירוע הטעימה הגדול!

 

דגן

Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/03/2013

תודה רבה על היוזמה ועל הכנסת האורחים!!

היה כיף ומעניין לפגוש שועלים ותיקים וצעירים בתחילת דרכם שחולקים את אותה שריטה וגם לטעום כמה בירות על הדרך.

להתראות במפגש הבא.

 

 



מיכל תסיסה ריק הוא מיכל תסיסה עצוב.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תודה לדגן על היוזמה + תירוש + תודה על הטרמפ מיובל בהלוך ודורון בחזור.

נתראה עוד חדשיים (לפני פסח)

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

תודה רבה דגן על הכנסת האורחים האדיבה, התירוש והסבלנות הרבה!

מחכים כבר לאירוע הטעימה בכיליון עיניים.

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אכן, תודה לדגן על האירוח ועל הפרויקט,

תמיד כיף לפגוש את כולם.

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

היה נחמד לראות את המבשלה, לפגוש את המבשלנים ולטעום את בירותיהם, תודה למבשלת הדובים על הכנסת האורחים וההזדמנות להשתתף בניסוי.

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

נ.ב: השארתי בקבוק APA בשקית ירוקה - היה כתוב A על הפקק. לא היה לי זמן להישאר לשתות בגלל צרות בעבודה, אם מישהו שתה ונהנה אשמח לשמוע Smile